sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Työ muuttuu ensi viikolla enemmän kuin milloinkaan ennen – okei, ei siinä mitään

Luin taas yhden kirjoituksen (ilmeisesti pää-), jossa oltiin jälleen tuhannennen kerran niin tohkeissaan kun kohta työ ja kaikki muuttuu enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Robottia pukkaa joka alalle, niin kuin varmaan pukkaakin, en minä sitä epäile. Ihmisiä ei tarvita teollisuudessa, ei varmaan tarvitakaan, en epäile sitäkään. Teollinen internet ja muita tuttuja kavereita saapuu yllättämään meidät, ja niin edelleen (anteeksi mahdollinen tyhmyyteni, mutta kahvinkeittimeni saa luvan oppia käymään omin päin huollossa jos aikoo hajota joskus, ja maksaa laskun). Varmaan tuo teollinen internet tuleekin, hyvähän se kai on.

Kaikki tämä saattaa hyvinkin tapahtua. Kuitenkin se, että juuri taas kerran lähivuosina työ tai joku muuttuisi enemmän kun koskaan ennen, ei tunnu uskottavalta. Senhän pitäisi sitten tuntua jotenkin tässä jokaisen arjessa aika konkreettisesti, mutta eihän tässä ympärillä mitään niin ihmeellistä tapahdu. Ei ole tapahtunut mitään rysäystä suuntaan tai toiseen. Enemmän saisi tapahtua. Jos tapahtuisi, niin sitähän lähtisi joka aamu kylälle sillä mielellä että mikähän uusi robotti se missäkin hyörii työn touhussa, ja ihmiset ihmettelisivät vieressä suu auki, näinkö meille sitten kävi.

Sellaiset robotti-automaatio-hurjamuutos-vauhtikirjoitukset ovat kyllä joka kerta todella kiinnostavia ensimmäisen kappaleen verran, mutta sen jälkeen hiipii epäilys, onko tällä kirjoittajalla mitään sanottavaa asiasta, visiota meinaan. Yleensä ei ole. Valitettavasti hän ei edes yritä kertoa, mitä todella tapahtuu, miten se näkyy. Siitä huolimatta hän jännästi on tietävinään, että nyt justiinsa varmasti mullistuu. Olen siis tähän asti lukenut näitä juttuja jonkinlaisella mielenkiinnolla, mutta nyt alkaa kiinnostus hiipua, kun loppujen lopuksi mitään sanottavaa ei ollutkaan. Sanoisin, että löysää on. Tosin plussana myönnettäköön, että nyt lukemassani jutussa mainittiin että jossakin vaiheessa vuorossa ovat myös asiantuntijatehtävät. Tämä oli hyvä toteamus. Nimittäin edunvalvontapoliittinen tai mielikuvituksen puutteesta johtuva hokemahan on niin sanotuilla asiantuntija-aloilla erityisesti, että tätä ei voi koneilla korvata.

Lue myös blogin muita kirjoituksia, lue vaikka koko blogi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti