tiistai 21. toukokuuta 2013

Puhelinmarkkinointikielto eli telemarkkinointikielto eli puhelinmyyntikielto viimeinkin

Olen joskus pitänyt puhelinmarkkinointikieltoa päällä. Sehän onnistuu soittamalla Puhelintarjonnan rajoituspalveluun eli Robinson-palveluun. Kiellossa on kuitenkin se mielestäni täysin turha piirre, että se on voimassa vain tietyn ajan. Parempi olisi, että kielto pysyisi voimassa kunnes henkilö itse mahdollisesti haluaa poistaa sen. Välillä yritinkin uudelleen saada telemarkkinointikiellon päälle, mutta siinä vaiheessa en onnistunut millään saamaan varsinaista yhteyttä soittaessani kyseiseen numeroon. Taisi olla ruuhkaa tai jotain. Tympi moinen enkä sen jälkeen ole viitsinyt edes yrittää kunnes nyt.

Täytyy kehua, että Puhelintarjonnan rajoituspalvelu eli Robinson-palvelu on modernisoitunut siihen verrattuna mitä muistan sen viimeksi olleen. Se toimii fiksusti. Ainakin soitto oli yksinkertainen ja selkeä, mutta eiköhän myös itse puhelinmyyntikielto tule voimaan jonkin ajan kuluttua.

Telemarkkinoijilla olisi kaikki syy kannustaa ihmisiä siihen, että nämä tekisivät puhelinmyyntikiellon elleivät halua puhelinmyyntiä. Mikä on sen turhauttavampaa ja tuhlaavampaa myyjän ja markkinointifirman kannalta kuin soittaa sellaisille jotka eivät aivan varmasti halua ostaa vaan pahimmillaan pilaavat soittajan päivän. Ehkä alalla asennoidutaan niin, että yritetään nyt kuitenkin soittaa kaikille jos vaikka sittenkin. Ei mene minun markkinointiajatteluuni perille tämä.

Tein siis hyvän palveluksen näille firmoille, kun asetin puhelinmyynnin kiellon lopultakin taas kerran. Tosin voi hyvinkin olla, että rajoituksellani ei ole käytännössä paljonkaan merkitystä, sillä enimmäkseen soittajat taitavat onnistua olemaan ikään kuin aikaisemmin tai nykyään käyttämistäni firmoista. Nykyään käyttämieni firmojen puheluista taas osa saattaa olla jopa hyödyllisiä, mikäli tarjoavat parempaa sopimusta.

Puhelintarjonnan rajoituspalvelusta on enemmän sivulla http://www.asml.fi/kieltopalvelut/

Sana puhelinmyynti ei tässä yhteydessä tarkoita, että myytäisiin nimenomaan puhelimia, vaan se tarkoittaa, että myydään puhelimitse.

LIsäys: Lue myös blogin muita kirjoituksia, lue vaikka koko blogi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti