sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Ehdollinen tarjous

Kiinteistömaailma perustelee Tarjouskauppa-menetelmää seuraavasti: "Näin asuntosi hinnaksi muodostuu sen todellinen markkinahinta. Myyjän ei tarvitse arvailla, olisiko asunnosta saanut enemmän eikä ostajan, tuliko tarjottua liikaa tai liian vähän."

Taisi olla viime vuoden (2010) puolella, kun olin kiinnostunut Jyväskylässä eräästä Kiinteistömaailman välittämästä yksiöstä. Lähtöhinta oli 50 000 euroa tai ensimmäinen kirjallinen tarjous 50 000 euroa. Ei väliä. Ihan sama asian kannalta. Kuitenkin seuraava tarjous oli ehdollinen 55000 euroa. Näin muistan. Joka tapauksessa ehdollisen tarjouksen ero edelliseen tajoukseen oli n. 5000 euroa. Ehdollinen tarjous näytti pysyvän suurimpana hyvin pitkään. Se jäi viimeiseksi minun näkemäkseni tarjoukseksi.

Kyllä ehtoton henkilökohtainen asenteeni tuossa tilanteessa oli ja olisi edelleen ja aina, että ehdollisen tarjouksen kanssa en lähde kilpailemaan. Muuten olisin saattanut jatkaa kiinnostustani. Yhtäkään tarjousta siis en ollut tehnyt enkä ollut edes käynyt katsomassa kyseistä asuntoa paikanpäällä. Ajattelin antaa alkukahinoiden mennä ensin. Ja ihan hyvä näin.

Nykyisellä ymmärrykselläni en lähtisi Tarjouskauppa-menetelmään mukaan muutenkaan. Enempää en lähde asiaa tässä erittelemään, sillä siitä tulisi mutkikas pitkä polveileva pohdinta. Välttämättä en edes tietäisi, mitä asiasta sanoisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti