lauantai 20. syyskuuta 2014

Ehdokasmaksu – Keskisuomalaisesta luin

Keskisuomalaisesta luin, että jotkin puolueet aikovat kerätä eduskuntavaaliehdokkailtaan ehdokasmaksun. Se olisi kuulemma 350 - 2 000 euroa. Tuli mieleen, että näinkö päin se ehdokashaaste nyt sitten onkin onnistuttu kääntämään. Minä kun juuri ehdin itsekeskeisesti kuvitella, että jos joku puolue (piirijärjestö tai joku) tulisi kysymään että lähtisinkö ehdokkaaksi niin kysyisin tietysti, että no, mitenkäs suuri todennäköisyys minulla on päästä läpi. Toki osaisin arvata tuon todennäköisyyden asteen, mutta kunhan kysyisin huvikseni.

Otetaan vielä kevennykseksi kuviteltu ehdokkaaksipyyntötilanne, jossa pyytäjä ja pyydettävä tapaavat ensimmäistä kertaa, eli asiasta ei ole aiemmin keskusteltu.

Pyytäjä: Haluatko todella lähteä meidän ehdokkaaksi ja maksaa siitä 2 000 euroa?
Pyydettävä: Siis mitä?

Tasapuolisuuden vuoksi sanottakoon, että Keskisuomalainen suhtautuu (pääkirjoituksessaan) käsittääkseni myönteisesti ehdokasmaksuun. Minä en. Jälkimmäinen on varma tieto. Sen, miten Keskisuomalaisen laita todella on tässä asiassa, tietää kuitenkin paremmin Keskisuomalainen kuin minä. Minähän sitä en tietenkään tiedäkään, mutta lukutaitoisena oletan aina kaikenlaista ja saatan jopa ihmetellä että ei voi olla totta.

Lue myös blogin muita kirjoituksia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti