torstai 5. helmikuuta 2015

Laiton lakko tai vastaava, käännetään se hyödyksi

Ajatellaan positiivisesti. Kun ammatin X piirissä on vaikkapa laiton lakko, minulle saattaa tulla mieleen, voisiko X:n korvata jopa kokonaan esimerkiksi tekniikan avulla tai muuttamalla toimintatapoja. Tällaista on kiinnostava miettiä, vaikka asia ei itseä niin koskettaisikaan, ainakaan kovin usein. Onhan vain mukava pohtia, miten jonkin toiminnan voisi järjestää toisin.

Luulisin, että yleensäkin kitkat työmarkkinoilla panisivat vauhtia uudistuksiin jotka vähentävät kitkaa, mikä taas olisi ihan piristävää ja mielenkiintoista. Kaikki alat muuttuvat, palvelut, niin julkiset kuin yksityiset, logistiikka ja teollisuus. Tosin ainahan on ammatteja, joita yleisesti pidetään korvaamattomina, mutta tekniikan kehittyminen ja uudet ajattelumallit muuttavat luullakseni kaikkia ammatteja voimakkaasti. Tarkoitan myös sentyyppisiä tieto- ja asiakaskontaktialoja kuin esimerkiksi opetus, konsulttiala ja sosiaalityö.

Vaikka bloggaukseni lähtikin laittomista lakoista, nimenomaan mainittuihin esimerkkialoihin laittomat lakot ja vastaavat eivät taida juurikaan liittyä. Nämä olivat vain esimerkkejä siitä, että kaikki alat muuttuvat. Esimerkiksi opetusta voi saada monella tavalla ja oppia voi monella tavalla.

Automatisointi tai toimintatapojen muutos esimerkiksi palvelutoiminnoissa ei saa kuitenkaan aiheuttaa palvelun käyttäjälle ongelmatilanteita, vaan toimintojen pitää olla varmoja ja helppoja, siis pitäisi.

Lue myös blogin muita kirjoituksia, lue vaikka koko blogi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti