sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Helmikuun kannatuskyselyn uutinen oli kokoomus

Kun Yle Uutiset julkaisi helmikuun puoluekannatukset, mediassa on sen jälkeen korostettu yksipuolisesti, että keskustan kannatus on kääntynyt selvään laskuun. Sävy on ollut osin hyvin liioitteleva. Keskustan viimeisin lasku ei ole läheskään niin kiinnostava asia tai uutinen kuin kokoomuksen jämähtäminen alhaisiin lukemiin, mutta kokoomuksen viimeisimmästä kannatusluvusta en muista kommenttia.

Kokoomuksenhan piti kääntyä jälleen nousuun, ja niin minäkin oletin, mutta enää en oleta. Mikä muu nostaisi kokoomusta kuin muiden puolueiden hyvin epäedullinen esilläolo? Tosin keskustan kannatuksenhan arvailinkin laskevan reippaasti ennen vaaleja, ja niin oletan myös nyt. Ainoaksi nousijaksi neljästä suurimmasta arvelen perussuomalaisia.

Kokoomuksen kannatus jää 16 prosenttiin, Sdp:n 17 prosenttiin, keskustan laskee 22:een ja perussuomalaiset ponnahtavat 19 prosenttiin. Ennustan, että mainitut luvut toteutuvat siis myös tulevissa vaaleissa (2015).

Vaikka arvelenkin perussuomalaisten kannatuksen nousevan 19 prosenttiin, pidän puoluetta samanlaisena muiden puolueiden kanssa siinä mielessä, että yhä useammin en ole positiivisesti yllättynyt kun puolueen viralliselta taholta näkemyksiä esitetään. Tämä siis koskee tasapuolisesti kaikkia näitä puolueita.

Lue myös blogin muita kirjoituksia, lue vaikka koko blogi!

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti olen ymmärtänyt väärin, että kokoomuksessa esimerkiksi esiintyisi jossittelua/ajattelua että mitäpä sitä suomen kieltä omana äidinkielenä Suomessa opettelemaan kun sitä ei muualla niin kauheasti käytetä? Vaikken edellytäkään kansanedustajilta käytännönläheisyyttä (olen sen verran pragmaattinen), niin tuo olisi jo vieraantuneisuutta lievästi sanottuna.

    VastaaPoista
  2. Nyt saa sen kuvan otsikoiden perusteella, että on aivan erityisen rohkeaa sanoa että ollaan "kuralla". Lisäksi, huonoissa leikkauslistoissa on vielä sekin huono puoli, että niiden sisältämät huonot leikkaukset peittävät alleen myös mahdolliset hyvät leikkaukset joita niissä ehdotetaan. Näin ollen mitä hyötyä minkään puolueen on esittää huonoja leikkauslistoja? Mutta niin vain tehdään.

    VastaaPoista