tiistai 28. heinäkuuta 2015

Nyt saivartelen: irtisanoutuminen, häpeäminen ja puolenvalinta tikkukirjaimin

Luettuani erästä verkkojulkaisua tuli mieleen, että jokin verkkolehti voisi laatia jutun suosittuun tyyliin: ”Näistä kymmenestä asiasta sinun tulee irtisanoutua”, ”Näihin kymmeneen asiaan sinun pitää sitoutua”, ”Näitä kymmentä sinänsä itseesi liittymätöntä asiaa sinun pitää tällä hetkellä hävetä”, ”Vältä yhteyksiä joiden perusteella sinut voidaan liittää näihin kymmeneen asiaan ja henkilöön”, ”Kiinnitä huomiota näihin kymmeneen seikkaan kun valitset seurasi, harrastuksesi ja niin edelleen”, ”Kun kirjoitat, pidä huoli että lukijalle ei jää pienintäkään tulkinnanvaraa todellisesta sanomastasi (maailmalle), kerro aina lukijalle niin suoraan kuin voit että millä puolella olet ja mitä vastaan, muuten saivartelet mikä vaikeuttaa muun muassa toimittajan työtä jos tämä sattuisi esimerkiksi lukemaan tekstisi ja jos tekstisi olisi niin sanotusti ajankohtainen josta toimittajan kuuluisi kirjoittaa jotakin”. Viimeinen otsikko on aika pitkä, joten sitä kannattaa varmaan tiivistää.

PS: Vuosilomat Suomessa ovat luultavasti liian pitkiä joillakin uutisenarvoisilla aloilla. Nimittäin kun ei tapahdu todellisia asioita, moni sisällöntuottaja närkästyy siitä kun ei keksi mistä närkästyisi, ja närkästyä kuitenkin pitäisi työajan puitteissa. Tosin kaikkein vaikeinta on harrastuksekseen närkästyjillä, kun heidän pitäisi närkästyä keskeytymättömästi.

1 kommentti:

  1. Mistä näitä julmia ajatuksia putkahtelee? Nimittäin kun jotkut ovat äänestäneet jonkun eduskuntaan, jotkut toiset pitävät oikeutenaan ja joidenkin toisten oikeutena poistaa edustaja eduskunnasta, ainakin haaveilevat tästä oikeudesta, puhumattakaan siitä, että aika iloisesti ollaan mietiskelemässä että jospa poistettaisiin edustaja eduskuntaryhmästä vähintäänkin.

    Hupaisaa on myös, miten nyt taas on ilmaantunut näitä empatian ja solidaarisuuden ja pyyteettömyyden superihmisiä, jotka ovat huolissaan kilpailevankin puolueen äänestäjien äänten kohtalosta kun näiden äänestämä edustaja onkin tämän viisaan mielestä aivan erilainen "tuote" kuin tämän viisaan mielestä toisen puolueen äänestäjät olettivat. Mistä näin suurta viisautta syntyy, että tiedetään toisten paras. Toisten puolesta ajatteleminen on yleensäkin niitä kaikkein pahimpia kanssaihmisten ominaisuuksia. Se on halveksuntaa ja vähättelyä toisia kohtaan, toisen oikeuksien mitätöimistä.

    VastaaPoista