lauantai 5. marraskuuta 2016

Sopeutumiskyvyttömät vastaan ”väärien” asioiden kannattajat

Suomalainen ja luultavasti kansainvälinen Trump-valistus on saanut uuden muodon, kun on ruvettu ylhäältä päin lausahtelemaan, että Trumpin kannattajilla on huonoja ajatuksia kuten lausahtelijoiden mielestä muun muassa ”valkoinen mies” menneiltä ajoilta -kaipuu.

Siinähän sitä riittääkin yhdessä kuvaannollisessa kokoonpanossa, ”valkoinen mies”, paheksuttavaa, kun se vieläpä luonnehtii riittävästi koko kannattajakuntaa.

Ihan Suomen omienkin vaalien yhteydessä esiintyy paljon sitä, että jotakin kannattajakuntaa luonnehditaan kielteisessä sävyssä. Siis niin, että luonnehtijat väittävät kannattajakunnalla yleisesti olevan piirteitä jotka luonnehtijoiden mielestä ovat huonoja piirteitä. Tämä arvosteleva asenne kertoo siitä, että joillekin ei näytä pohjimmiltaan ja aidosti kelpaavan se että kaikilla on samanarvoisesti yksi ääni kuten nykyään on käytäntönä. Toisin sanoen joillekuille, mielestään paremmin ajatteleville, on vaikeaa sopeutua siihen, että jotkut toiset kannattavat ”vääriä” asioita, ”vääriä” puolueita ja ”vääriä” henkilöitä, oikeiksi tarkoitetuissa vaaleissa kuten Suomessa.

Väärin kannatettu.

Muuten, tänään on lauantai 5.11., ja eikös tänään pitänyt tulla suuria uutisia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti