perjantai 14. helmikuuta 2014

Eurovaalit 2014 – olisiko joku media kiltti ja äänestäisi puolestani?

Me painamme jarrua! Me suljemme ovet! Me rajoitamme!

Yllä oleva lainattu kuvaus huutomerkkeineen ei ole peräisin vaarallisesta talviautourheilusta, jossa kaikin tavoin kiusataan ja kiilataan kanssakilpailijaa, eikä myöskään muunlaisesta maantieraivosta vaan Helsingin Sanomien kolumnista. Siinä luonnehditaan minua ja sinua eli meitä (Me, too).

En kuitenkaan ihan heti tunnistanut itseäni tuosta kuvauksesta (näin on muuten tapana nykyään sivistyneesti ilmaista puutteellinen itsetuntemus). Mutta en tunnista tuosta myöskään yleisesti jyväskyläläisiä, yleisesti suomalaisia enkä yleisesti ketään. No eihän tuossa mitään tunnistettavaa olekaan, siinähän vain ilmaistaan kirjoittajansa näkemys, että me nyt olemme kielteisesti asennoituvia. Tai pikemminkin siinä esitetään ilmeisesti näkemys, että tuollainen on pahaa, siis ”jarrun painaminen”, ”ovien sulkeminen” ja ”rajoittaminen”. Ja tästäpä voi sitten ollakin sataa eri mieltä, onko noissa toimintatavoissa edes mitään pahaa. Mutta kuten sanoin, en myöskään todellakaan ole tehnyt tuollaista havaintoa suomalaisista tai juuri kestään, yleisesti. Itse asiassa perimmäinen kysymys onkin se, mikä nähdään kehityksen jarruna tai mikä ahdasmielisyytenä tai minkä nähdään tai oletetaan johtavan taantumiseen ja kaikkeen negatiiviseen.

En tiedä, onko yllä oleva napakka Me olemme sitä ja tätä-julistus Helsingin Sanomien kolumnistin oma keksintö, voi hyvinkin olla. Mutta onhan kolumnisti voinut lainata sen myös jonkin poliittisen liikkeen julistuksesta jostakin päin. Asian kannalta on kuitenkin ihan sama kumpi, sillä nyt tuo Me-julistus on joka tapauksessa Helsingin Sanomien kolumnissa, ja sillä on siinä äänekäs sanomansa, meille.

Tuohon kommenttiosioon, tämän minun ”ikioman” blogini tarkoitan, voi ihan vapaasti antaa kukin oman näkemyksensä siitä, ketä minun pitäisi äänestää eurovaaleissa tai jos helpompi, ketä ei ainakaan. Etenkään media älköön epäröikö ilmaista näkemystään asiasta, rohkeasti nyt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Helsingin Sanomien kolumni on tässä.

Lue myös blogin, meikäläisen blogin, muita kirjoituksia, lue vaikka koko blogi!

1 kommentti:

  1. Jos voin yhtään vaikuttaa ketä kannattaa europarlamenttiin äänestää niin suosittelen Peter Sundea piraattipuolueesta ihan vain sen takia, että euroopassa asuvat paholaiset eivät pääse kiristämään tekijänoikeuslakeja.

    VastaaPoista