lauantai 1. helmikuuta 2014

Hiiri on helppo ja halpa hankkia, mutta se muu teknologia

Uusi Suomi esittää teknologiakeskustelua koskevassa jutussaan luettelon, joka sisältää kahdeksan teknologista ennustusta. Nämä ovat siis luullakseni ennustuksia, joita on tehty erinäisinä aikoina erinäisillä tahoilla. Yksi näistä on ensimmäinen kuolematon hiiri. Se kehitettäisiin jo 2015 (myös eduskuntavaalit tuolloin, muuten). Kuolemattomasta hiirestä tuli sitten mieleen yksi toinen oikeasti teknologinen toivomus.

Tuota kuolematonta hiirtä tärkeämpi omassa elämässäni olisi kuitenkin kuolematon ja siitä huolimatta kohtuuhintainen tietokone. Se olisi kone, jonka vaihtamisesta tai päivittämisestä ei minun eikä kenenkään muunkaan tarvitsisi päätä vaivata millään tavalla milloinkaan. Sama kone olisi edessäni toimintavalmiina päivästä ja vuodesta toiseen rajattomasti. Myöskään virhetilanteita ei tulisi milloinkaan eteen. En tarkoita avaimet käteen-palvelusopimusta, eihän sellaiseen ole varaa, vaan sitä että sama, ainakin näennäisesti sama, kone palvelee vuodesta toiseen älykkäästi ilman mitään kierrätys- ja muita haasteita.

Tuntuvat itsestäkin aika latteilta nämä omat utopiat, mutta olisihan se huima parannus nykyiseen tuokin.

Uuden Suomen juttu on tässä.

Lue myös blogin muita kirjoituksia, lue vaikka koko blogi!

PS. Näistä tietokoneen käyttöön liittyvistä pakollisista mainoksista tuli mieleen, että joko autoalalla on sellaista käytäntöä, että jotta pysäköinnin jälkeen pääsee autolla taas liikkeelle niin pitää istua hetki paikallaan ja katsoa tai olla katsovinaan mainoksia? Ja minkä hintaisia sellaiset autot mahtavat olla eli kuinka paljon halvempia kuin perinteiset?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti