sunnuntai 18. tammikuuta 2015

”Korjausliike” johon ei liity politiikka eikä retoriikka

Eilen lenkillä jouduin tekemään pari nopeaa korjausliikettä. Ne auttoivat välittömästi tasapaino-ongelmaan, ja matka jatkui niin kuin ei mitään, vaikkakin entistä riskitietoisempana ja hiukan jännittyneenä. Itse asiassa jos korjausliike ei olisi auttanut heti, se ei olisi auttanut ollenkaan vaan olisin kaatunut saman tien. Yritinkin sitten pitää riittävän etukenon etenkin alamäissä, koska kaikkein vähiten halusin kaatua taaksepäin lipsumistilanteessa. Alamäkiähän aina välillä on, jos on ylämäkiäkin.

Liikkeelle lähtö jo sinänsä on pieni korjausliike sitä edeltävään pitkäkestoiseen paikallaoloon nähden. Tarkoitan esimerkiksi tuntikausien istumista. Vielä laajemmin ajateltuna, jos liikkumisharrastus on päässyt vallan unohtumaan ja kunto on mennyt niin sanotusti rikki kuten nykyään sanottaisiin, korjausliikettä tarvitaan paljon. Valitettavasti tällainen korjausliikehdintä äärimmilleen vietynä tai pitkäkestoisena voi ”tehdä kipeää” kuten nykyään sanotaan, mutta sen kestää, kun ajattelee liikkumisen hyviä vaikutuksia.

Korjausliikkeeksi voidaan kutsua myös kaupallista organisaatiota, joka tekee konkreettisia korjauksia. Nämä korjaukset puolestaan muodostuvat useista pienen pienistä korjausliikkeistä, esimerkiksi kädenliikkeistä, usein työkalua käyttäen. Tällaisessa korjausliiketoiminnassa pidän tärkeänä kolmea asiaa, joista muun muassa päähallituspuolueet ovat pari päivää puhuneet uskottavasti ja tuoreesti: työ, työ ja työ. Eteen vielä sana ”hyvä”, niin hyvä tulee ja korjausliikkeen korjausliikkeillä saadaan kuntoon se, mikä on mennyt rikki. Tarkoitan siis esimerkiksi jonkin laitteen huoltoa. Ainahan näin ei käy, ja silloin ei voidakaan puhua oikeastaan korjausliikkeistä vaan ainoastaan sellaisiksi tarkoitetuista. Korjausliikkeet voivat olla kalliita, mutta korjaamatta jättäminen saattaa tehdä elämästä hyvin hankalan ja vieläkin kalliimman.

Useimmiten "korjausliike" näyttää tulevan esille osakemarkkinoista puhuttaessa, ja pienistä korjausliikkeistä mainitaan usein esimerkiksi Kauppalehdessä. Sen sijaan suurta korjausliikettä ei ole näkynyt, vaikka olen jo monta kertaa olettanut sen alkavan ihan pian.

Lue myös blogin muita kirjoituksia, lue vaikka koko blogi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti