maanantai 19. tammikuuta 2015

Seuraava hallitus, hallituspohja – pitäisikö poliitikkojen välttää kommentointia ennen vaaleja?

Puolueiden edustajien keskuudessa on erilaisia mielipiteitä siitä, onko sopivaa tai jopa suotavaa vai päinvastoin haitallista ja tarpeetonta, että poliitikot esittävät ennen vaaleja näkemyksiään tulevasta hallituspohjasta.

Mennään suoraan asiaan: kyllä se on hyväksi ja suotavaa, että näkemyksiä esitetään ja pohdiskellaan. Kaikista ”liikkuvista osista” pitää voida puhua ja kannattaa puhua avoimesti myös poliitikkojen keskuudessa. Mielestäni sellaista haittaa ei ole, että äänestäjät jotenkin manipuloituisivat siitä että vapaamuotoisesti pyöritellään vaihtoehtoisia hallituspohjia. Päinvastoin, monipuolinen keskustelu voi edistää myös toimivan hallituskoalition löytymistä, riippuen tietysti olennaisesti vaalien tuloksesta lopulta.

Ainakin minua kiinnostaa, mitä puolueiden edustajat ajattelevat muista puolueista ja mitä he ajattelevat eri puolueiden sopivuudesta keskinäiseen yhteistyöhön. Tämähän on informaatiota äänestäjän kannalta, ja näin myös äänestäjä osaa paremmin sijoittaa eri puolueet poliittiselle kartalle mielessään. Tässäkin asiassa on parempi, että informaatiota on, vaikka ristiriitaista, kuin että ei ole.

Tosin saattaahan moni äänestäjä pahoittaa mielensä, jos oma suosikkipuolue ei sattuisi olemaan haluttu yhteistyökumppani ennakkokommenteissa, mutta sehän antaa vain lisäpotkua vaaleihin. Näin ollen äänestäjän ei siis kannatakaan pahoittaa mieltään edes siitä.

Edellä esitetyt ovat omia näkemyksiäni asiasta.

Lue myös blogin muita kirjoituksia, lue vaikka koko blogi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti