torstai 12. tammikuuta 2012

Kuntavaaleissa voi sitten äänestää Perussuomalaisia

Oman ehdokkaan kehuminen ärsyttää kilpailijoiden kannattajia, mutta ärsytys menee kyllä ohi. Se, että kannustan äänestämään Väyrystä, nostaa vastustusta niissä, jotka ovat ajatelleet äänestää muuta ehdokasta. Mutta torjuntatunne hiipuu, kunhan miettii rauhassa.

Ensinnäkin äänestäjän kannattaisi erottaa toisistaan kuntavaalit, eduskuntavaalit ja presidentinvaalit, mikä tuntuu olevan vaikeaa. Nyt on menossa vain presidentinvaali. Ei muuta. Miksi ihmeessä pitäisi sekoittaa tähän eduskuntavaalit tai kuntavaalit, vaikkakin ehdokkaiden lähtökohta on puoluepoliittinen.

Puoluepolitiikkaa on odotettavissa jälleen kuntavaaleissa aivan riittävästi, ja hyvä niin. Niin pitää ollakin. Mutta nyt on hyvä syy unohtaa tulevat kuntavaalit ja äänestää huoletta presidentiksi Väyrystä. Sitten taas kuntavaaleissa voi äänestää aivan hyvin vaikkapa Perussuomalaisia, joka on erittäin kannatettava puolue.

Kannattaa muuten lukea Suomen Kuvalehden artikkeli siitä, millaisia presidenttiehdokkaat ovat johtajina. Kuvauksia lukemalla oma presidenttinäkemys todennäköisesti jälleen selkiintyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti