perjantai 6. tammikuuta 2012

Väyrysen ja Lipposen loppukirit

Lipposen gallupluvut ovat pudonneet pahasti, mutta toivottavasti suosio tästä nousee. Nousun pitää tosin tapahtua hyvin nopeasti. Toivottavasti kampanjajoukot onnistuvat loppukirissä. Eiköhän niillä ole siihen taitoa ja voimaa. Vaikuttivathan Lipposen tukijat alussa vakuuttuneilta siitä, että yllätysmenestys olisi odotettavissa. Uskonkin, että heillä on salaisuus, jolla ehdokkaan menestys taataan.

Lipponenhan on erittäin kokenut asiaosaaja, joten hänellä olisi vahvat edellytykset hyvään tulokseen ensimmäisellä kierroksella.

Mitähän median ”päissä” liikkuu, kun Lipposta koskevien uutisten tärkein sana on ”kiukuttelu”. Hyvin viihteelliseltä tällainen sanailu joka tapauksessa tuntuu, kun ihan oikeitakin aiheita olisi tarjolla. En tiedä tällaisen uutisoinnin vaikutusta äänestäjiin, mutta siltä näyttää, että median seuraajat ovat saaneet jo tarpeekseen. Rajansa kaikella.

Olen tehnyt oman veikkaukseni ensimmäisen kierroksen tuloksesta. Niinistön kannatus pysyy lähellä 50 prosenttia annetuista äänistä, enkä keksi, mikä sitä voisi merkittävästi pudottaakaan. No se olisi sitten yllätys, jos pudotus tapahtuisi, ja yllätyksiä toivottavasti tulee.

Haaviston alkanut nousu hyytyy, ja ääniosuus jää 9 prosenttiin. Lipponen sen sijaan tekee nopean nousun. Kaikkein varminta on se, että Väyrynen onnistuu saavuttamaan erinomaisen loppukirin.

Jonkun ehdokkaan nousu tietysti sitten merkitsee ja edellyttää sitä, että jostakin siirtyy ääniä. Täytyy siis olla ääniä, jotka voivat siirtyä.

Suur-Jyväskylän Lehdessä (4.1.2012) on muuten näppärä haastattelu Väyrysestä. Lukekaa, jos saatte lehden käsiinne. Tänäänhän Väyrysellä on ollut myös puhetilaisuus Jyväskylän yliopistolla. Toivottavasti se on kuunneltavissa jälkeenpäin verkosta.

Seuraavassa on veikkaukseni ensimmäiselle kierrokselle:

Prosenttiosuudet annetuista äänistä

Niinistö 48
Väyrynen 16
Lipponen 12
Haavisto 9
Soini 7
Arhinmäki 4
Biaudet 2
Essayah 2

Veikataan nyt vielä sekin, että ensimmäisen kierroksen äänestysprosentti on 79.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti