torstai 10. toukokuuta 2012

Työperäinen maahanmuutto ja bloggaajat Ari Laakso ja Ari Laakso

On ainakin yksi toinenkin, minua paljon tunnetumpi, Ari Laakso, joka bloggaa (linkki blogiin).

Minulla oli sellainen ennakkokäsitys, että tämä toinen Ari Laakso ottaa kriittisesti kantaa esimerkiksi maahanmuuttoon, joka aihe taas minussa ei herätä suuria tunteita.

Rupesin silmäilemään tarkemmin tämän kokkolalaisen Ari Laakson blogia. Alkuun hänen maahanmuuttokriittisyytensä (kirjoittaa toki myös muista aiheista) ei aiheuttanut minussa ihmeempiä reaktioita. Hän aiheensa ilmeisen hyvin tuntien käsittelee muun muassa ulkomaalaisperäistä rikollisuutta. Mutta kun jatkoin lukemista, tuli esille mielenkiintoinen seikka. Tämä kokkolalainen Ari Laakso suhtautuu yllättävän kriittisesti myös työperäiseen maahanmuuttoon. Hän kirjoittaa: ”Tosiasiassa ulkomaalainen halpatyövoima rapauttaa yhteiskuntarakenteita vähintäänkin samaa tahtia, kuin nykyinen ns. humanitäärinen maahanmuutto.”

Ari Laakson mukaan työperäinen maahanmuutto on synnyttämässä kaksia työmarkkinoita, mikä johtaa suomalaisten työehtojen polkemiseen. Lisäksi hän toteaa, että tämän seurauksena suomalaisia joutuu työttömäksi.

Minua jyväskyläläistä (Säynätsalo) Ari Laaksoa ällistyttää, miksei suomalaisilla työmarkkinoilla saisi olla kilpailua jonka työperäinen maahanmuutto mahdollisesti aiheuttaa. Miksi suomalaisella pitäisi olla markkinatalouden tuulilta suojattu työ?

Ari Laakso näkee myös sellaisen ongelman, että pienipalkkaiset maahanmuuttajat eivät pysty elättämään perhettään suomalaisella elinkustannustasolla jolloin perhe joutuu sosiaaliturvan varaan.

Minä jyväskyläläinen Ari Laakso sen sijaan olen sitä mieltä, että se miten jopa suomalainen tulee toimeen milläkin palkalla on suhteellista ja henkilökohtaista. Jos ulkoapäin tai ylhäältä sanotaan, että tuolla tulolla et voi elää tai elättää perhettäsi, ollaan järjestelmässä jossa holhoavat viranomaiset tietävät mikä on kullekin hyväksi. Sellaista systeemiä en halua.

Jostakinhan sen työperäisen maahanmuuton on alettava. On epärealistista odottaa Suomeen kovapalkkaisia asiantuntijoita. Tätähän on toivottu vuosikaudet. Mutta lopputuloksena on ollut lähinnä vain havainto siitä, miten vaikea ulkomaalaisen asiantuntijan on vakiinnuttaa asemansa Suomessa.

Täytyy myös muistaa, että työperäisen maahanmuuton onnistuminen on aina kahden kauppa osapuolina muuttajat ja kantaväestö.

Ari Laakso, kokkolalainen bloggaaja, tulee myös ikään kuin mainostaneeksi Timo Soinia, kun hän toteaa että Soini ja Perussuomalaiset ovat usein toivottaneet työperäiset maahanmuuttajat tervetulleiksi Suomeen. Lisäksi Ari Laakso toteaa, että Soini on ”todellisuudessa” aina sanoutunut irti puolueensa maahanmuuttokriittisen ryhmän politiikasta.

Minä jyväskyläläinen Ari Laakso en tiedä, mitä Soini tai Perussuomalaiset ovat tarkalleen näistä asioista sanoneet tai ajatelleet, mutta ottaen huomioon tämän toisen Ari Laakson näkemykset toisaalta maahanmuutosta ja toisaalta Soinin kannoista, Soini tulee esille minun kannaltani myönteisessä valossa. Ari Laakso onnistuu antamaan minulle Soinista kuvan henkilönä, joka suhtautuu mm. maahanmuuttoon maltillisen kriittisesti. Ei hassumpi kuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti