keskiviikko 29. tammikuuta 2014

EU-virat, kampanjointi, hallitus ja sen haasteet

Myös päättäjinä toimivien henkilöiden huomio kiinnittyy yhä enemmän erinäisiin EU-valintoihin. Yksi kasvava puheenaihe ja nyt kampanjoinninkin aihe on se, ketkä huippupoliitikot ovat ehdolla tai potentiaalisia mihinkin korkeaan EU-virkaan tai EU-parlamentaarikoksi. Yleensäkin kaikenlainen kampanjointi näiden osalta on nyt viimeistään alkamassa. Toisaalta hallituksella on vaikeita tehtäviä kuten sote-uudistus, julkisen talouden tasapainottaminen, työllisyyden esteiden vähentäminen ja vaikkapa päättäminen siitä mitä se aikoo tehdä kuntauudistukselle. Ei kai tuo huomion kasautuminen EU-virkoihin ainakaan helpota hallituksen selviytymistä tehtäväkuormastaan. Näin minusta tuntuu, mutta jos olen väärässä niin sitten vain suuresti hämmästelen mihin kaikkeen sitä energiaa liikeneekään.

Vai onko se pelkkää viihdettä, kun on luotu kuva että sote-uudistus ja esimerkiksi talouden tasapainottaminen ovat vaikeita kysymyksiä? Jospa ne eivät olekaan vaikeita tehtäviä, jotka vaatisivat jokaisen ministerin 150-prosenttisen panoksen. On myös tuotu esille, että eräät vaikeat ratkaisut ovat nyt sopivasti putkessa joten ratkaisujen loppuun vieminen sujuu vaivatta.

Välillä kuitenkin käy mielessä, hoituuko kotimainen ongelman ratkaisu kuitenkin pääosin ihan joko tuurilla tai virkamiesten voimin. Tässä on vain se, että en jättäisi mielelläni suuria poliittisia linjoja virkamiesten varaan, tai toisinpäin miksi meillä sitten on hirveän kallis puoluekoneisto, hallitus ja eduskunta.

Joka tapauksessa edessä on vaalikampanjaa ja sen vaatimaa työtä vuoden 2015 eduskuntavaaleihin asti, itse asiassa kampanjointi on senkin jälkeen lähes keskeytymätöntä. Tässä mielessä voisi olla harkitsemisen arvoista ruveta pitämään noita eduskuntavaaleja ihan tässä aika pian.

Mitäs mieltä vahtikoira on?

Lue myös blogin muita kirjoituksia, lue vaikka koko blogi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti