keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Puoluetuki pois

Miten olisi, jos lopultakin luovuttaisiin puoluetuesta? Rahoitushan ei näytä olevan politiikan tekemisessä ja esimerkiksi ehdokkaana menestymisessä minkäänlainen ongelma nykyään. Uutisista on saatu lukea, että joko rahoitusta on tarjolla ruhtinaallisesti tai rahoitusta ei edes tarvita menestykseen. Ja lisäksi moni on valmis sijoittamaan reippaasti itse, joten aina se rahoitus tarvittaessa järjestyy.

Joka tapauksessa puoluetuesta luopumisen jälkeenkin pyrkijöitä ja tekijöitä löytyy ja kaikki paikat tulevat täytetyiksi entiseen tapaan. Miksi siis käytettäisiin julkisia varoja tarpeettomasti?

Politiikan rahoituksen, esimerkiksi ehdokkaiden vaalirahoituksen, nykytilaan voisi ottaa vielä lisänäkökulmiakin, jopa syvällisemmin, mutta eiköhän tämä riitä tällä kertaa. Päästään ainakin alkuun toivottavasti.

Ilmeisesti kuitenkaan edes niillä ei ole tähän muutokseen rohkeutta, jotka muuten puhuvat lennokkaasti tarpeesta heittää vanha ja loikata uuteen. Toivottavasti olen luulossani väärässä, olenhan?

Lue myös blogin muita kirjoituksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti