lauantai 12. heinäkuuta 2014

Tuulivoima, maahanmuutto, perintövero

Vastustan tuulivoimaa, ainakin omalla paikkakunnallani. Vastustan tuloveroja, aivan erityisesti omiani. Sitäkin enemmän olen julkisen keskustelun innostamana ruvennut viime aikoina vastustamaan trendin mukana perintöveroa.

Vastustan erityisesti sekä työperäistä että -perätöntä maahanmuuttoa. Erityisen paljon vastustan sellaisia maahanmuuttajia, jotka tulevat työskentelemään samalle alalle kuin itse työskentelen. Vastustan teollisuutta ja erityisesti lähellä sijaitsevaa. Mutta vastustan myös elinkeinorakenteen jatkuvaa palveluvaltaistumista, koska ”paitojen peseminen” (nokkelasti) ja niin edelleen. Vastustan myös sitä, että muut eivät suostu enää palvelemaan minua, mutta aivan erityisesti vastustan sitä, kun tulevat kysymään ”voinko auttaa”.

Vastustan maataloutta Suomessa, koska tuntuu että moni asia ratkeaisi sillä että me fiksut ihmiset kovasti vastustaisimme maataloutta Suomessa. Maaseutua tosin ei tule vastustettua kovin usein, koska minulla ei ole siitä havaintoja. Pahinta onkin, jos joudun antamaan totutun annoksen kielteisiä kommentteja maaseudusta. Silloin on pakko turvautua hitaasti vaihtuvaan iskulausevarastoon.

Vastustan baareja lähipiirissäni. Vastustan sitä, että kaupunginosassani asuisi niin "paljon" ihmisiä että alueella pärjäisi nykyistä runsaampi vapaarahoitteinen palvelutarjonta. Vastustan ihmisiä ja kerrostaloja. Vastustan julkista liikennettä, koska vastustan julkista liikennettä.

Vastustan kokoomuksen kuviteltuja ja todellisia tekemisiä, koska satun muistamaan että olen sitoutuvinani eri puolueeseen kuin kokoomukseen. ”Kokoomusvastaisuuttani” lisää, että kokoomus on nyt melkein johtava puolue kuten oma puolueeni aiemmin. Vastustan joidenkin kaupunginvaltuutettujen päättäväistä ja konkreettista pyrkimystä olla nostamatta kuntani veroprosenttia. Syyt vastustukselleni ovat mitkä ovat.

Vastustan sitä, että kansalaisilta kysytään mielipidettä perintöveron poistosta ehdolla että vaje pitäisi täyttää jollakin muulla. Ei niin pidä kysyä tietenkään, sillä siinä on juuri pahin esimerkki vääristävästä kysymyksenasettelusta. Siinähän nimittäin kansalaisten ajatukset muuttuvat kummasti. Ja se taas on vastoin omia näkemyksiäni oikeasta tuloksesta. Sellainen, että esimerkiksi veropolitiikassa yritettäisiin arvioida useampaa kuin yhtä veromuotoa kerrallaan, on pelkkää jahkailua. Kaikkein hirveintä on, jos yritetään katsella samanaikaisesti verotusta ja muita asioita. Onneksi viime aikoina yhden asian äänet ovat voimistuneet.

Ennen kaikkea nyt kuitenkin vastustan tuulivoimaa kaikkialla mutta etenkin omassa maakunnassani ja ajanvietemaakunnassani. Vastustan ääniä, muun muassa liikenteen ääniä. Vastustan autojen ääntä, siis sitäkin että niissä on vielä ääni. Tuloveroja ja perintöveroa vastustan suurimpina kohtuuttomuuksina. Ja lopuksi vastustan monenlaisia ihmisiä aina. Toki myös ydinvoimaa vastustan, kun mitäs minä sillä.

Lue myös blogin muita kirjoituksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti