sunnuntai 26. lokakuuta 2014

”Mutta se ei ole eduskunnan syy”

On väitelty ennenaikaisista vaaleista, ja asiaan ottaa kantaa myös sanomalehti Keskisuomalainen pääkirjoituksessaan (24.10). Keskisuomalainen kirjoittaa muun muassa: ”Siinä ennenaikaisten vaalien vaatijat ovat aivan oikeassa, että hallituksen toimimattomuus on aidosti ongelma.” Ja jatkaa: ”Mutta se ei ole eduskunnan syy.”

Okei. Tuossahan siis olisi kysymys siitä, että eduskunta on kyllä tehnyt tarvittavat päätökset suurissakin asioissa. mallikkaasti, mutta päätösten toimeenpano ei olisi sujunut yhtä hyvin. En tiedä, miten on, mutta ihan hyvinhän näin kai voi olla. Ja jos näin olisi, vähän ihmettelisin että miksi. Missä kohtaa tai miksi päätöksenteon ja toimeenpanon yhteys katkeaa? Jos on hyvät päätökset esimerkiksi suurista hankkeista kuten sote ajallaan tehtyinä, niin miksi toimeenpano ei sujuisi? Koostuuhan hallitus aivan valtaosin eduskunnan jäsenistä eli kansanedustajista, ja hallituspuolueet muodostavat enemmistön eduskunnassa.

Kuitenkin pidän mahdollisena, että eduskunta tosiaan on onnistunut työssään mutta hallitus ei jostakin syystä ole saanut toimeenpantua riittävästi eduskunnan päätöksiä esimerkiksi joissakin hyvin tärkeissä tämän hallituskauden sioissa. Jos näin on, niin hallituksen kai pitäisi tehdä toimeenpanoonsa tarvittavia parannuksia.

Lue myös blogin muita kirjoituksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti