perjantai 3. lokakuuta 2014

Vieläkö kokoomus?

Miksihän meikäläisestä tuntuu, että kokoomus olisi keikkunut pääministeripuolueena jo vaikka kuinka kauan? Piti oikein tarkistaa asia. Ja eihän se tosiaan ole ollut kuin tämän vaalikauden ajan. Ovathan keskusta ja Sdp kestäneet samassa asemassa helposti pari kunnon vaalikautta. Onkohan tämä mediatouhu ja sosiaalinen media saaneet aikaan vaikutelman, että kokoomuslainen pääministeri tuntuu olleen keskustelun kohteena jo vuosikausia. Mutta toisaalta voidaanko enää kuvitella myöskään kokoomusta ilman mediaa ja varsinkaan sosiaalista mediaa?

Vai onko kokoomuksen pääministeriys osunut vain erittäin huonoihin olosuhteisiin, maassamme? Joka tapauksessa tuntuisi ihmeelliseltä, jos kokoomus ja näin ollen kokoomuksen johtaja haluaisivat johtaa myös seuraavaa hallitusta. Kaikenlainen kettuiluhan jatkuisi samanlaisena ja tosi asiassa yltyisi seuraavan hallituskauden aikana. Kuka sellaista tahtoisi osakseen toiset neljä vuotta putkeen vapaaehtoisesti, tuskin edes kokoomus. Jonkun keskustan tai perussuomalaisten olisi helpompi tulla vaihdosta tai uutena johtamaan hallitusta. Toki ne saisivat samaa ryöpytystä, paitsi ehkä keskusta, mutta kritiikki olisi varmaan vähän toisenlaista. Ja ainakin ne voisivat kokea vähän aikaa uutuudenviehätyksen tuomaa myönteistä ja uteliasta kohtelua yleisön taholta. Ja nythän ne saisivat mahdollisuuden näyttää.

Mutta tästähän tulee kokoomukselle ongelma. Seuraavissa eduskuntavaaleissa, milloin sitten ovatkin, sen pitäisi tulla mieluummin erinomaiseksi kakkoseksi kuin ykköseksi. Miettikää sitä. Tai no eihän se näillä näkymin mahdotonta ole. Jaa, muuten tuli mieleen, että vaikuttaisikohan tuntemukseeni kokoomuksen ”ikuisesta” hallitusjohtajuudesta myös se, että hallituksen rakennemuutos on ollut voimakas?

Lue myös blogin muita kirjoituksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti