lauantai 24. syyskuuta 2016

Donald Trump hyvinkin

Mediassa on näkynyt melkeinpä myönnytyksenomaisia juttuja, joissa tulee esille ajatus, että Donald Trump voi hyvinkin voittaa Yhdysvaltain presidentinvaalit siitä huolimatta että ”näin ei ikään kuin todennäköisesti käy”. Myös Kauppalehdessä on juttu Donald Trumpista – ja Hillary Clintonista.

Kauppalehden jutussa tuodaan esille analyytikon näkemyksiä Trumpin ja Clintonin kannatustilanteesta ja siitä, mitä se merkitsee ja mitä merkitsisi jommankumman valinta Yhdysvalloille, osakekurssien ja todellisuuden keskinäiselle vastaavuudella ja muille asioille ja tahoille.

Juttu on kiinnostava niin pörssikurssipoliittisesti kuin ennustamispoliittisestikin. Erittäin kiinnostavaa on tämä ennustamispolitiikka. Jutussa muun muassa otetaan vertailukohdaksi Brexit. Kannatti lukea tuokin kohta, muuten.

Donald Trump -otsikot mediassa eivät herättäneet alkuun minussa muita ajatuksia kuin että kyseessä on joku median keksimällä keksimä julkkisaihe. Luultavasti nuo otsikot olivat niin viihteellisen irrallaan laajemmasta yhteydestä kuten esimerkiksi politiikasta, että otsikon perusteella ei voinut päätellä että taustalla olikin kiinnostava asia. Sitten kun asian luonne selvisi, se alkoi jopa kiinnostaa. Siitä lähtien onkin vain vahvistunut uskoni, että Donald Trumpista tulee Yhdysvaltain presidentti. Yksi pieni yksityiskohta tähän liittyen on vaikkapa se, että Trump osaa ilmaista asioita selkeästi ja innostavasti. Kai sekin jotakin merkitsee ja vaikuttaa.

1 kommentti:

  1. Kai sitten USA:n presidentinvaalienkin jälkeen nousee vaatimuksia uusintavaaleista.

    VastaaPoista