sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Itäkeskus – kahvilla Itiksessä

Kävin Itäkeskuksessa. Käynnin yhteydessä oli aikaa pistäytyä kahvilassa kauppakeskus Itiksessä ja istahtaa kahvin ja croissantin kera ihmisvirran äärelle kokemaan tunnelma. Vaikutelma oli myönteisen kiinnostava niin, että tuntui että tännehän pitää tulla uudestaan.

Vaikka olen aiemmin asunut Helsingissä, vasta jälkeenpäin on Itä-Helsinki alkanut kiinnostaa. Nyt tämän käynnin jälkeen katselin hiukan tietoja Itäkeskuksesta. Aluehan on pinta-alaltaan hyvin pieni. Erityistä, tosin odotettua, oli havainto, että työpaikkoja on yhtä paljon kuin asukkaita.

Heräsi kiinnostus katsoa, minkähän verran alueella on myytäviä asuntoja. Arvelin, ettei Itäkeskuksessa olisi kovin paljon, Erityisesti kiinnosti asuntojen hintataso. Itä-Helsingistähän käydään ajoittain hiukan kielteissävyistä keskustelua. Jos nämä puheet vastaisivat todellisuutta ja jos alue ei muka olisi kiinnostava, niin eivät kai sen asunnotkaan olisi juuri minkään hintaisia, vaan enimmäkseen odottelisivat ostajia.

Laitoin asuntosivustolla sijainniksi Itäkeskus ja muiksi ehdoiksi omistusasunto ja lisäksi että oma tontti. Ei ilmestynyt mitään. Okei, arvelinkin aiempien havaintojen perusteella, että ne ovat enimmäkseen vuokratontteja joillakin alueilla Helsingissä. Niinpä poistin ”oma tontti”-rajoituksen.

Nyt löytyi. Ei kovin suurta määrää, mutta löytyi kuitenkin myytäviä asuntoja. Minusta hinnat eivät ole mitenkään erityisen matalia, joten kyllä Itäkeskukseen näyttää olevan halukkaita menijöitä. Sitten tulikin erittäin kiinnostava kerrostalokohde, jossa asuntojen hinnat liikkuvat useissa sadoissa tuhansissa, joten eiköhän aluetta kohtaan todellakin ole kiinnostusta selvästi, ja kasvavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti