tiistai 8. marraskuuta 2011

Väyrynen haastaa – missä muut ehdokkaat?

Nyt voi lukea seitsemän presidenttiehdokkaan yhteistä blogia. Sitä julkaisevat Keskisuomalainen, Savon Sanomat, Etelä-Suomen Sanomat ja Karjalainen. Idea on erinomainen äänestäjän kannalta.

Tähän asti on ollut vaikea löytää ehdokkaiden näkemyksiä, keskusteluista puhumattakaan. Väyrynen on tehnyt reippaita avauksia, mutta muut kärkiehdokkaat tekevät pelistä tylsää olemalla hiljaa. Tosin monelle kansalaiselle on selvää ilman presidenttikisaakin, ketä äänestää.

Tähän mennessä yhteiseen blogiin ovat kirjoittaneet Väyrysen lisäksi Essayah ja Biaudet. Väyrysen blogimerkintä on juuri sellainen kuin pitääkin. Siinä haastetaan terävästi Lipponen ja Niinistö aiheena euroalueen velkakriisi. Erittäin hyvin valittu aihe. Haastaminen on Väyryseltä kiinnostavampi aloitus kuin se, että hän olisi esimerkiksi esittänyt ”kirjallisen yksinpuhelun” omista arvoistaan tai pitänyt ”kirjallisen uudenvuodenpuheen” jo tässä vaiheessa. Sitten muut olisivat puolestaan esittäneet omat yksinpuhelunsa. Nyt sen sijaan on pakko ottaa kantaa toisten sanomisiin. Siten lukijat pääsevät kunnolla vertailemaan ehdokkaita.

Väyrynen on nyt jo vahvoilla, koska hän onnistuu tässä blogissa ja on onnistunut koko ajan ohjaamaan pelin kulkua. Toivottavasti hän ei ole liian ylivoimainen, vaan toisi vaikka väkisin esiin jonkin heikkouden itsestään tai lipsauttaisi tahallaan pikku virheen jonka sitten tunnustaisi oikein nöyrästi. Sillä tavalla hankkisi vähemmän vastustajia.

Myös Essayah´n ensimmäinen bloggaus sisältää kunnon asiaa. Kiinnostavin väittely tullaan kuitenkin käymään kärkiehdokkaiden kesken. Edelleen tosin sillä ehdolla, että muut todellakin piristyvät.

Blogiin pääsee tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti