perjantai 8. marraskuuta 2013

Loppuraportin Kestävän kasvun malli johtopäätökset Suomelle luettu

Luin Himasen ja Castellsin tutkimuksesta vain johtopäätökset, ja nimenomaan vain Suomea koskevat johtopäätökset. Se saa riittää, ja sen täytyykin riittää. Ne ovat sitten tutkijat ja muut kriitikot, jotka haluavat tutustua teoriataustaan ja analyysiosaan tarkemmin syystä tai toisesta. Tärkeintä on kuitenkin mennä eteenpäin ja yrittää soveltaa sitä, mitä Himanen ja Castells sanovat Suomelle.

Mitä Suomessa pitäisi tehdä ja miten? Tulkitsen loppuraportin johtopäätökset niin, että ihmisten pitää olla entistä enemmän rakentavassa vuorovaikutuksessa keskenään. Toisia pitää arvostaa ja tukea entistä enemmän. Tämä koskee kaikkia elämänpiirejä, esimerkiksi oppimista, työelämää ja poliittista johtamista. Tämän henkisen puolen varassa on kaikki muu.

Konkreettisemmin teen loppuraportin Suomea koskevista johtopäätöksistä seuraavan reippaan tulkinnan: politiikassa pitää päästä eroon siitä, että joidenkin eturyhmien edunkahminta ja vanhoissa malleissa pitäytyminen haittaavat yhteiskunnan uudistumista ja heikentävät muiden asemaa. Tämä ryhmien ja kansalaisten tasapuolistaminen ja uudistumisen jarrujen poistaminen pitääkin mielestäni aloittaa heti määrätietoisesti. Paras taktiikka tosin voi olla, että vähin äänin ja tahdikkaasti. Poliitikot miettikööt sitä.

No eipä tässä muuta tällä kertaa.

Lue myös blogin muita kirjoituksia, lue vaikka koko blogi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti