lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kokoomus ja puheenjohtaja – mm. Harkimo käsittelee aihetta

Keskustelu siitä, ketkä ovat kokoomuksen seuraavat puheenjohtajat ja sitä myöten Suomen pääministerit, käy mielenkiintoisena. Muiden muassa Hjallis Harkimo kirjoittaa Iltalehden blogissaan tästä kokoomuksen puheenjohtajan valinnasta. Olen lukenut nyt kaksi Harkimon kirjoitusta, jotka enemmän tai vähemmän koskevat aihetta.

Ensimmäinen noista lukemistani Harkimon kirjoituksista on nimeltään ”Luopumisen vaikeus”. Harkimo korostaa innostuksen tärkeyttä. Hänen mukaansa luopuminen on kuitenkin usein vaikeaa vaikka into olisi jo hiipunut.

Harkimo mainitsee esimerkkinä intoa täynnä olevasta johtajasta Jokereiden toimitusjohtajan ja sitten toteaa, että samanlainen into ja ambitio tulee olemaan kokoomuksessa Jan Vapaavuorella, energiaa ja paljon uutta annettavaa.

Oletin edellä olevasta ilmeisen hätiköidysti, että Harkimo kannattaisi Jan Vapaavuoren valitsemista kokoomuksen seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Nyt luin sitten Harkimon blogimerkinnän ”Kenestä kokoomuksen puheenjohtaja?”. Harkimo toteaa ensinnäkin, että pääehdokkaat näyttävät nyt olevan Vapaavuori ja Stubb. Sitten hän asettaa selkeän kysymyksen, kumpi heistä olisi parempi mies hommaan.

Harkimo esittää puoltavia ja muita asiaan vaikuttavia seikkoja kummankin ehdokkaan osalta, minkä jälkeen hän yhteenvedonomaisesti toteaa että Vapaavuori käy tietämyksellään pääministerivaaleja ja Stubb kansanvillitsijänä puheenjohtajavaaleja. Tämän jälkeen Harkimo toistaa kirjoituksessa aikaisemmin esittämänsä kannan, että kansaa tulisi tässäkin asiassa kuunnella sillä tärkeää on menestys ensi kevään eduskuntavaaleissa. Tässä yhteydessä Harkimo mainitsee myös sanan kansanvalta. Eli ymmärtääkseni ikään kuin kansan mielipidettä pitäisi kuunnella siinäkin mielessä tässä kokoomuksen puheenjohtajan valinnassa.

Harkimo kannattanee siis sitä, että kokoomus valitsisi Stubbin. Ehkä näin ollen on kannatettu sekä Vapaavuorta että Stubbia, eri kerroilla tosin.

Loppukevennys koskee vaihteeksi erästä kokoomuksen yhteistyökumppania: Eurovaaleissa yllättäen myös minua kuulemma kannatetaan tai ainakin kannatellaan. Asialla on Sdp lauseellaan ”Me kannatamme sinua”. Tosin ymmärrän lauseen todellisuudessa niin, että Sdp kannattaa vahvasti EU:ta nyt ja aina. Ja meitä muita vaalien ajan ja puheissa. Siinä suhteessa Sdp ei juuri eroa muista puolueista, ja sama toisinpäin.

Lue myös blogin muita kirjoituksia, lue vaikka koko blogi!

Korjaus: Harkimon blogissa ei tietenkään todeta, että pääehdokkaat näyttävät nyt olevan..., vaan että näyttää vahvasti siltä että puolueella tulee olemaan kaksi pääehdokasta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti