perjantai 18. huhtikuuta 2014

Puolueet joista en yhtäkään

Luin juuri lyhyen kirjoituksen, joka teki vaikutuksen. Tulin nimittäin yhä vakuuttuneemmaksi erään puolueen osalta siitä, että myöskään tätä puoluetta en voi äänestää seuraavissa merkittävissä vaaleissa eli eduskuntavaaleissa. Eurovaaleissa en edes ajatellut äänestää kyseisen puolueen ehdokasta.

Nyt en kuitenkaan keskity tuohon yhteen puolueeseen. Se oli vain kimmoke laajempaan ajatukseeni siitä, mitä puolueita en ainakaan haluaisi äänestää lähitulevaisuuden vaaleissa jos ei ole pakko. Toki jos jokin näistä puolueista muuttuu sopivalla tavalla ja selvästi, suhtautumiseni voi muuttua. Mutta sitä mahdollisuutta tuskin tulee. Jotakin aivan uutta tässä tarvitaan. Ja uskon, että sitä myös saadaan.

Missähän järjestyksessä nämä puolueet luettelisin. Otetaan yllättävyysjärjestys. Ensimmäisenä tulee puolue, joka on yllättänyt eniten (suluissa puolueen aikaansaama tunnettu yllätys). Kyse on kuitenkin pelkästä esitysjärjestyksestä, ei yhtään mistään muusta. En myöskään yritä sijoittaa puolueita minkäänlaiseen henkilökohtaiseen pahemmuusjärjestykseen.

Tässä tulee siis luettelo niistä eduskunnassa edustetuista puolueista, joista mitään en haluaisi äänestää: perussuomalaiset (jytky), vasemmistoliitto (lähtö), keskusta (gallupnousu), kokoomus, vihreät (potentiaalinen yllättäjä), SDP (potentiaalinen yllättäjä), RKP (yllättävän pysyvä), kristillisdemokraatit. Lisäksi eduskunnassa on esimerkiksi vasenryhmä, jota en myöskään missään tapauksessa äänestäisi.

Lue myös blogin muita kirjoituksia, lue vaikka koko blogi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti