keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Kokoomuslaiset tarinat ostettu sittenkin

Kokoomuslaisista ”tarinoista” yksi on paras minun mielestäni.

Edellisessä blogimerkinnässä totesin, että unohdin erään asian. Vaikka unohdus ei niin harmittanutkaan, pyysin sitten kuitenkin tuttavaani ostamaan Seiskan ja tuomaan sen mukanaan. Minä toki sen hänelle maksoin. Ja se todella maksoi enemmän kuin luulin. En ollut siis hintatietoinen, mutta nyt olen. Kun en lehtiä ostele, olen jäänyt väärään uskoon että niitä saa alella aina. Kaikkea muuta, sillä tuttavani valisti, että kyllä ne kuule maksaa kaikki muutkin lehdet irtonumeroina paljon.

On ymmärrettävää, että lehtien ”pitää” maksaa. Niitä kuljetellaan, siirrellään, asetellaan, myydään ja mitä kaikkea niille tehdäänkään jakeluportaissa. Sitä ennen niiden sisältö saadaan aikaan ankaralla luovalla työllä, joka onneksi tai ainakin toivottavasti jakautuu satoihin tuhansiin paloihin kopioituna. Lisäksi tuotantovaiheessa pitää painaa ja käyttää muutenkin koneita, joten eihän se 5,95 euroa eli noin 6 euroa siinä mielessä ole paljon mitään. Toki hinnoittelun pitää lopulta mennä markkinoiden mukaan, jos markkinoilla aiotaan pysyä, mutta onhan siellä hyvin pysytty.

Mitä sain? Sain tietysti koko lehden, mutta omalta kannaltani sain kokoomuslaisia tarinoita kuten oli tarkoitus. Kyse on siis Seiskan jutusta, jossa kerrotaan asioita eräistä kokoomuslaisista henkilöistä joiden nimet muun muassa on mainittu kun on puhuttu kokoomuksen tulevasta puheenjohtajasta. Samalla loppukauden pääministeristä. Paras ”tarina” näistä Seiskassa nyt olleista on Jan Vapaavuorta koskeva osuus, mielestäni. Tämä on tällainen oma yleisvaikutelmani luettuani nuo kuvaukset.

Meinasin unohtaa, että toinen yllätys hinnan lisäksi oli lehden kansi. Kun kysyin tuttavaltani tämän ollessa kaupassa lehteä ostamassa, onko siinä kannessa jotakin ministerijutusta tai erästä henkilöä, tuttavani sanoi että ei vaan siinä on Matista ja Piasta. Yllätyin, että edelleen on näin. Tämä yllätys ei ollut niinkään kielteinen eikä myönteinen vaan pikemminkin neutraali, mutta yllätys se oli kuitenkin.

Lue myös blogin muita kirjoituksia, lue vaikka koko blogi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti