perjantai 11. huhtikuuta 2014

Viinaralli - täysin epätotinen blogimerkintä

Viinaralli on jatkuva puheenaihe, koska rallia sivusta seuraavat kokevat menettävänsä paljon. Toinen syy jatkuvaan kiistelyyn on tietysti se, että monelle hintatietoiselle kuluttajalle viinan saaminen on hyvin tärkeää heidän itsensä mielestä. Viinarallissa mukana olevat toki sitten myös saavat mitä hakevat, toiset tavarapalkinnon, toiset vastaavasti rahapalkinnon vastineeksi tavarasta. Mutta Suomen julkinen talous sivusta seuraajana tosiaan menettää. Miten asiaa voisi yrittää ratkaista urheilullisesti? Onhan kyse rallista.

Ongelma pitää ratkaista sillä, millä se on syntynytkin. Jossakin päin Suomea täytyisi nyt käynnistää oma vuotuinen viinarallitapahtuma. Sanan viinaralli alkuosa kuvaa siis rallissa jaettavaa palkintoa. Voittajille annettaisiin suurimmat palkinnot, ja kaikki muut saisivat lohdutuksena hiukan pienemmän palkinnon "samasta materiaalista". Ja palkinnothan kustannettaisiin yleisötuloilla tietysti.

Jokin asianomainen taho voisi nyt ryhtyä toimiin viinarallin kehittämiseksi. Ehkä pitää myös jotakin direktiiviä muuttaa sitä ennen, en tunne palkitsemiskäytäntöjen sääntelyä. Mutta joka tapauksessa alkoholi ja sen saaminen keinolla millä hyvänsä tuntuu olevan niin uskomattoman kiihkeä puheenaihe, että se varmaan houkuttelisi ihmisiä yllä esitetyn kilpailumuodon pariin sekä osallistujiksi että yleisöksi.

Lue myös blogin muita kirjoituksia, lue vaikka koko blogi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti