lauantai 3. joulukuuta 2011

Presidenttiehdokkaat Lipponen ja Niinistö, blogatkaa vihdoinkin

Paavo Lipposen tukijoukot tietävät, miten voitetaan presidentinvaalit tai ainakin gallupit, mutta eivät itse osallistu kilpailuun kovin aktiivisesti.

Pientä liikettä kuitenkin Paavo Lipposen tukijoukoissa on havaittavissa. He mahdollisesti aikovat ruveta käymään vaalitaistelua tai ainakin aikovat ruveta seuraamaan muiden käymää vaalitaistelua jossakin vaiheessa. Ilmeisesti jo ennen ensimmäistä vaalikertaa, mikäli oikein ymmärsin. SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner nimittäin puhuu Demari-lehdessä sellaisesta kuin ”War Room”, ”sotahuone”. Sellainen aiotaan perustaa SDP:n puoluetoimistoon. ”Sotahuoneesta”, ”komentokeskuksesta”, he sitten seuraavat, miten ”vaalirumba” etenee. Sellaista säpinää on demareilta luvassa, joten jännityksellä jään odottamaan.

Jungner kertoo, että presidenttikilvan ratkaisevat hetket ovat vasta viimeisinä päivinä ennen vaaleja. Semmoinen on kuulemma ollut suuntaus viime vuosina. Hiukan ihmetyttää itseäni, että miksi. Toisaalta tuli mieleen, että minkä meni tekemään Paavo Väyrynen, kun näyttää toimivan tätä suuntausta vastaan. Eikös Suomessa pitäisi vallita konsensus tässäkin asiassa. Eihän näin saisi tehdä, että aloittaa kampanjoinnin vaikka muut eivät aloita.

Jungner kertoo, että Paavo Lipponen on mukana toisella kierroksella. Tässä tulee heti mieleeni Lasse Lehtinen. Hänhän oli radiossa muutama päivä sitten, ja hän myös vaikutti liikuttavan luottavaiselta Lipposen menestyksen suhteen. Kyllähän minäkin uskon ja aivan julmetusti toivon, että kilpailuasetelma muuttuu täysin toiseksi. Olihan Risto Uimonenkin kolumnissaan jo ajat sitten sitä mieltä, että tilanne presidenttikisassa voi muuttua vielä paljon. Siinä kolumnissaan muuten, josta tuli sitten kuuluisampi kuin Uimonen ehkä olisi toivonut. Mutta onko Sauli Niinistön kilpailija toisella kierroksella Lipponen?

Semmoistakin puhutaan, että vaaleissa voisi vaikuttaa myös se että äänestettäisiin inhokkia vastaan. En ole vielä keksinyt, millaisesta asetelmasta siinä käytännössä voisi olla kyse juuri näissä vaaleissa. Jos oletetaan, että toisella kierroksella on joka tapauksessa Niinistö, inhokkiasetelmalla ei ole vaikutusta lopulliseen valintaan. Mielestäni ainoa mullistuksen aiheuttava seikka voi olla se, että oma suosikkini onnistuu vakuuttamaan äänestäjät. Se juuri onkin mahdollista. Muut yllätysspekuloinnit ovat vain vaalihengen nostatusta.

On harmi, että presidentinvaalikampanjointi on näin innotonta. Toivoisin, että Lipponen ja Niinistö kirjoittaisivat edes blogiin, jonka Keskisuomalainen ja eräät muut maakuntalehdet yhdessä ovat perustaneet ehdokkaita varten. Kuinka paljon teitä pitää kannustaa, että te uskaltaisitte aloittaa keskustelun kanssamme? Ei kai vain kyse ole ylenkatseesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti