Eräänä päivänä, kun ylläpidin blogiani, näytti pahalta. Näytti siltä, että nyt saattoi blogi tuhoutua. Sivulla oli merkintä 1/1, joten mahdollisesti siellä oli enää tuo yksi blogiteksti jäljellä. Tekstiluetteloani läpikäydessäni nimittäin olin saattanut vahingossa lipsauttaa rukseja tekstien kohdalle. Sen jälkeen olin saattanut klikata poista-komentoa, jolloin kaikki olisivat poistuneet. Tilanne oli inhottava, kun en ollut varma mitä tässä kohtaa pitäisi tehdä. Minulla näytti olevan käsittelyssä se ainoa jäljelle jäänyt teksti, ja piti ratkaista miten tästä tilasta pitäisi poistua. Oli nimittäin vielä toivoa, että tuhoutuminen olisi peruttavissa. Toivoa antoi se, että vasemmassa laidassa kuitenkin ilmoitettiin blogitekstien määräksi 112. Pakkohan tuosta tilasta oli joka tapauksessa tulla pois ja vain sitten jännityksellä katsoa, kuinka kävisi. Hyvin siinä onneksi kävi.
Ajoittain tulee mieleen, että entäs jos blogini häviää joko oman huolimattomuuteni takia tai Bloggerin poistettua sen. Vaikka tämä käy mielessä, ei ole tullut otettua varmuuskopiota blogista, paitsi nyt sitten otin sen vihdoinkin kovalevylle. Tämä siis onnistuu Bloggerin sivun kautta. Tosin minulla on ollut jo pitkään käytäntönä, että kirjoitan blogitekstin wordissä ja vasta sen jälkeen kopioin sen Bloggeriin. Näin toimimalla voin tehdä kieliasun tarkistuksen kätevästi. Samalla syntyy automaattisesti myös varmistuskappale kustakin blogitekstistä. Itse asiassa toisena motiivina tässä on ollut ainakin taustalla tämä varmistusasia.
Luin jälleen Blogger-ohjeita ja sain käsityksen, että myös Bloggerin hallintasivulla voisi palauttaa itse poistamansa blogin. Mukavaa jos näin on, mutta en ole asiaa tarkistanut.
Yksi seikka edellä todetun lisäksi, joka sai minut ryhdistäytymään tässä varmistusasiassa, on se kun yritin mennä erääseen kiinnostavaan blogiin ja huomasinkin ilmoituksen että lakkautettu.
Jotenkin näissä blogiasioissa vallitsee ristiriitaisesti samaan aikaan ankaruus ja sympaattisuus. Toisaalta muistutetaan ehdoissa, että blogi voidaan poistaa varoittamattakin jos se tulkitaan ehtojen vastaiseksi. Toisaalta bloggaajalle annetaan näitä ”pelastautumiskeinoja” kuten varmuuskopion ottomahdollisuus palveluntarjoajan omalta sivulta. Ja sitten tämä, jos oikein ymmärsin, että itse poistamansa bloginkin voi vielä palauttaa palveluntarjoajan sivun avulla. Herttaista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti