sunnuntai 26. elokuuta 2012

Kiinteistönvälittäjät ja asunnon myyjät ajatelkaa pitkämatkalaista asunnon etsijää

Kiinteistönvälittäjille ja asunnon myyjille voisin antaa yhden vinkin asunnon etsijän näkökulmasta. Tämä on yksinkertainen asia, eikä sen huomioiminen edes edellytä mitään uusia toimenpiteitä kiinteistönvälittäjiltä eikä asuntoaan myyviltä. Annan vinkin vain siksi, kun asiassa saattaa joskus esiintyä huolimattomuutta, josta puolestaan on harmillisia seurauksia asunnon etsijälle.

Kuopiossa asuessani haeskelin asuntoa Jyväskylästä. Kävin tämän takia Jyväskylässä useamman kerran katsomassa tarjolla olevia sopivan tuntuisia kohteita. Etukäteen tietysti tutustuin mahdollisimman perusteellisesti asunnosta ilmoitettuihin tietoihin. Tuo reissaaminen oli kivaa, kiinnostavaa ja välillä jopa seikkailun tapaista jännittävää touhua, mutta aika kallistahan se oli. Kuopiosta Jyväskylään (ja toisin päin) on noin 160 kilometriä. Ihan vain bussissa tai junassa istumisen ilosta en olisi ollut innostunut pyörähtämään Jyväskylässä, vaan kyllä siinä piti olla tässä tapauksessa päämääränä asuntokohteeseen tutustuminen. On hiukan eri asia, jos paikallinen asukas lenkillään poikkeaa uteliaisuuttaan katsomaan asuntoa, josta sattuu olemaan näyttö sillä hetkellä.

Kerran taas oli Jyväskylässä esittelyssä asunto, jonka ilmoituksen olin tarkkaan katsonut ja josta olin kiinnostunut. Asunto oli Pupuhuhdassa (Pupari) Karsikkotiellä. Lähdin jälleen Jyväskylän-retkelle. Onnistuin löytämään jopa perille ja esittelyyn. Esittelyssä kävi ilmi, että asunnossa ei ollut pesukoneliitäntää. Siinähän ei toki ole mitään ihmeellistä eikä moitittavaa, että ei ole pesukoneliitäntää. Harmillista tässä tapauksessa oli vain se, että ilmoituksessa pesukoneliitäntä oli mainittu. En olisi edes ollut kiinnostunut asunnosta, ellei olisi sanottu että siinä on pesukoneliitäntä. Jos siitä ei olisi ollut minkäänlaista mainintaa ilmoituksessa, olisin tarkistanut asian välittäjältä etukäteen jos kerran asunto muuten kiinnosti.

Olisihan sen liitännän siihen varmaan saanut asennettua, mutta kun on tarjolla liitännällisiäkin niin enpä ole kovin kiinnostunut säätämisestä. Toiseksi asunto poistui hyvin pian ilmoituksista, mistä päätellen jollekin se oli unelmakohde. Ei harmita. Ainoastaan harmitti silloin se, että ilmoitus johti harhaan ja siten turhaan matkailuun.

Välittäjien ja myyjien pitää olla huolellisia tällaisissa yksityiskohdissa. Siinähän ei ole mitään ihmeellistä, että asuntoja kuvaillaan myönteisin ilmauksin noin yleisesti, mutta ilmoitusten niin sanotuissa faktatiedoissa myyjien pitää olla täsmällisiä minun mielestäni, eikö sinunkin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti