torstai 16. elokuuta 2012

”Laitapuolen kulkijat” Tampereella salaliitossa?

Eilen luin Aamulehden verkkosivulta arvuuttelua, mihin ”laitapuolen kulkijat” ovat kadonneet Tampereen keskustasta. Jutusta ja siihen liittyvistä kommenteista tuli vaikutelma, että tamperelaiset lähinnä kyselevät toisiltaan onko ”laitapuolen kulkijoita” näkynyt ja käyvät itsekin muutaman kerran päivässä tarkistamassa mikä on tilanne kaupungilla. Aika tyhjältä siellä kuulemma näyttää. Joitakin huhuja vain välillä liikkuu, että kyllä niitä jossakin muualla on nähty, ja mahdollisesti joku ”laitapuolen kulkija” itsekin raportoi olinpaikastaan medialle ajoittain.

Tämä kaikki vaikuttaa niin täydelliseltä vaikkakin samalla mystiseltä, että kyse täytyy olla salaliitosta. ”Laitapuolen kulkijat” ovat luullakseni jo hyvissä ajoin suunnitelleen operaation siltä varalta, että heistä tai ainakin kuvitelluista heistä nousee julmetunmoinen meteli. Ja kun nousi, niin toimittiin hyvin järjestelmällisesti. Mahtavaa.

Tänään sitten löysin edellistä juttua aikaisemman jutun, jossa kerrottiin että kaupungin, seurakunnan ja muiden tahojen toimijoita aikoo jalkautua porukalla tapaamaan ”laitapuolen kulkijoita”. Juttu oli päivätty 9. elokuuta. Siinä oli siis kyse vasta aikomuksesta, eikä toimenpiteen tuloksesta ollut siten vielä tietoa. Juttu oli muutenkin lyhyt. Mutta onhan tuolla jalkautumisella saattanut olla vaikutusta, sillä katoamisjutun (15.8) kommenteissa todettiin, että ”laitapuolen kulkijat” olivat hävinneet jo 10.8.

Semmoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti