perjantai 13. joulukuuta 2013

Pöytäkone Acer Veriton N2620G, käyttöjärjestelmänä Windows 7 Professional, sellaiseen päädyin

Mielelläni en osta tietokonetta, mutta joskus joutuu. Ei ole mukava nimittäin sekään, että entinen tietokone hajoaa ja pitää pakkotilanteessa hankkia "uusi" kone. Pakkotilanne ei ole hyvä tilanne.

Pari vuotta sitten jouduin nopeasti hankkimaan käytetyn kannettavan entisen pöytäkoneen hyydyttyä. Vaikka en olisi millään viitsinyt, nyt taas oli aika hankkia uusi kone, sillä tuo kannettava ei ehkä olisi kestänyt enää pitkään käytössä. Ja haluan välttää tietokoneettoman väliajan, kun pahimmillaan katkos saattaa olla hyvin haitallinen. Tuo kannettava on itselläni edelleen. Eihän sitä kannata tahallaan hävittää. Päädyin pöytäkoneeseen merkiltään Acer Veriton N2620G.

Kun en ole intohimoinen tietokoneiden värkkääjä enkä uutuuksien etsijä, tietokoneen hankinta tuntuu joka kerta työläältä. Valintaprosessi alkaa aina alusta, kun koneiden tekniikka ja varustus ovat muuttuneet entiseen verrattuna. Muuttuneen tekniikan kanssa pitää olla tarkkana ja pitää tietää, mitä on ostamassa. Joutuu myös miettimään, miten paljon kannattaa ja on mahdollista laittaa rahaa, ja lopputulos sen suhteen on että vähän.

Nyt ostamaani tietokoneeseen päädyin muun muassa seuraavilla perusteilla: Koneessa on käyttöjärjestelmänä Windows 7, kun halusin välttää Windows 8:aa. Tarkkaan ottaen käyttöjärjestelmä on Windows 7 Professional. Windows 7:llä varustettuja koneita vain on harmillisen vähän tarjolla. Toinen valintaperuste oli, että Acer Veriton N2620G on hyvin pieni ja kevyt pöytäkone, jollaista on helppo käsitellä, siirrellä ja sijoitella. Onneksi kolmaskin ostoperuste löytyi, sillä Acer Veriton N2620G tuntuu vielä siedettävän hintaiselta. Ja kyseessähän oli siis pelkkä kone näppäimistön ja hiiren kanssa, näyttöä ei kuulunut kauppaan. Katsotaan sitten vuosien kuluessa, oliko hankinta huono vai hyvä.

Ylläoleva kirjoitus ei ole mainos, kun sen ei ole tarkoituskaan olla mainos.

Lue myös blogin muita kirjoituksia, lue vaikka koko blogi!

2 kommenttia:

  1. Acer antoi jollekin medialle lausunnon, että se lisää muiden kuin Windowsin käyttöä koneissaan. Mielenkiintoista.

    VastaaPoista
  2. Nyt näyttää Acerilla olevan vieläkin ohuempi kone, taisi painaa 1,5 kiloa. Muuten ei kai erityistä eroa tuohon omaani.

    VastaaPoista