torstai 8. toukokuuta 2014

Ehdokas henkilönä paras, puolue lähes mahdoton, mutta

Tällä hetkellä käydään vaalikampanjoita sen verran, että otetaan nyt esille myös seuraavat kuntavaalit. Viime kuntavaaleihin liittyen bloggasin aikanaan, että minulla oli vaikeuksia äänestyspäätöksen tekemisessä. Oli vaikeaa ratkaista ristiriita henkilön ja puolueen osalta. Henkilö oli ja on tietysti edelleen taustaltaan juuri oikeanlainen, mutta hän edusti omalta kannaltani aivan väärää puoluetta. Henkilön taustalla tarkoitan tässä esimerkiksi yrittäjyyttä. Lisäksi kuntavaalien ehdokasta pohtiessani yhtenä hyvin tärkeänä kriteerinä minulla oli, että ehdokas ajaisi myös tämän kulmakunnan asiaa kaupunkimme valtuustossa. Ja niin juuri hän ilmeisesti tekee ja aikoo tehdä edelleen hyvin selkeästi.

Hyvin todennäköisesti äänestän kyseistä henkilöä myös ensi kuntavaaleissa, jos hän on ehdokkaana ja jos ei tule aivan yllättävää muutosta paikalliseen poliittiseen kuvioon siihen mennessä. Mutta puolue on eri, ja hyvä niin. Se seikka vähentää huomattavasti meikäläisen ideologista ristiriitaa, siis ristiriitaa että on äärimmäisen kannatettava ehdokas (yrittäjyys ym.) mutta itselleni erittäin sopimaton puolue. Puolue, jonka kannatuksen mahdollinen mureneminen kaikilla tasoilla ei harmittaisi yhtään, kunhan tuo mureneminen ei siirry tällä hetkellä suurimman puolueen vahvistukseksi.

Eduskuntavaalit on sitten taas ihan oma juttunsa. Äänestyskäyttäytymiseni niissä on tullut kuvatuksi näin etukätten jo aikaisemmin ainakin jotenkin. Sekä vaalikone että minä olimme asiasta vieläpä samaa mieltä, joten odotan eduskuntavaaleja. Jokos ne kohta on? Onko tietoa?

Lue myös blogin muita kirjoituksia, lue vaikka koko blogi!

Tarkennus: vaalikone tosin koski eurovaaleja tässä vaiheessa, mutta silti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti