Eurovaalien 2014 tulosillassa muistutettiin eräänkin kerran, että nyt europarlamenttiin tuli vain politiikassa kokeneita kovan luokan tekijöitä julkkisten sijaan, ja että jo ehdokaslistat koostuivat vain näistä kovan luokan tekijöistä, ei julkkiksista. Tätä toitottivat lukemattomia kertoja niin toimittajat kuin puolueiden edustajat.
Jos jatkossa puolueet aikovat olla johdonmukaisia ja "suoraselkäisiä" sanomistensa ja tekemistensä suhteen, ne eivät edes pyydä ehdokkaikseen niitä joita ne kutsuvat ”julkkiksiksi”. Mutta ennen kaikkea niiden niin sanottujen julkkisten, keitä sitten puolueiden ja toimittajien mukaan ovatkaan, kannattaa miettiä millaista edustajien ja ehdokkaiden luokittelua haluavat olla tukemassa seuraavissa vaaleissa. Haluavatko olla ehdokkaina, jos heihin suhtaudutaan toisin kuin muihin. Ja myös sen takia tätä kannattaa miettiä, kun etenkin media piti näissä vaaleissa voimakkaasti yllä jakoa osaaviin edustajiin ja "julkkiksiin".
Näissä vaaleissa esiintyi jälleen muutenkin sellaista retoriikkaa, jolla pikemmin jaotellaan kansalaisia kuin yhdistetään heitä positiivisesti, vastuullisesti ja tulevaisuuteen katsoen. Myönteistä tässä suhteessa oli Soinin asenne, kun hän totesi tuloksesta jotenkin niin että äänestäjät eivät äänestä väärin. En muista tarkkaa ilmaisua. Toivottavasti Soini on sitä mieltä kuin sanoi. Sitä vastoin jos nyt on sellaisia puoluejohtajia ja varsinkin jos voittajien puolella, joiden mielestä jossakin luuraa ei-vastuullisia, ei-positiivisia ja tulevaisuuteen katsomattomia äänestäjiä, niin missä näitä heidän mielestään luuraa, millaisia ihmisiä tällaiset äänestäjät ovat, mikä heitä kenties yhdistää, mitä asialle pitäisi tehdä?
Julkkikset, keitä sitten olettekin median ja joidenkin poliitikkojen mielestä, muistakaa seuraavissa vaaleissa tämä: älkää antako vastuullisen median tai minkään muunkaan tahon leimata teitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti