lauantai 3. toukokuuta 2014

Politiikan johtopaikat ja ns. rekrytointikonsultit

Politiikan niin sanotut rekrytointikonsultit tietävät jälleen, millainen henkilö ei ole riittävän pätevä politiikan johtopaikoille. Se on ennen kaikkea sellainen, jolla ei ole vähintään monen vuoden kansanedustajakokemusta. Minunkin mielestäni kyllä kokemusta pitää olla tosi paljon, mutta sen sopii aivan hyvin ja mieluiten yhä enemmän olla yksityiseltä sektorilta. On kummallista, että poliittiselle johtopaikalle pitäisi aina olla mahdollisimman paljon poliittista ”työkokemusta”.

Kun kuitenkin välillä ”riittämättömän poliittisen kokemuksen omaavia” henkilöitä tulee valituksi merkittäviin asemiin politiikkassa, niin seuraava arvostelun ja epäilyn aihe politiikan tarkkailijoilla on siinä, jos tällainen henkilö ei olekaan koko ajan äänessä. Joko ei ole persoonaltaan niin kovin äänekäs tai haluaa ensiksi perehtyä asioihin ja päivänpolitiikkaan. Tarkkailijat kommentoivat tällaista henkilöä epäillen hänen mahdollisuuksiaan hankkia vaikutusvaltaa tai mitä sitten epäilevätkään.

Kuitenkin on ollut tapauksia, että mainitunlainen henkilö kykeneekin hankkimaan itselleen jonkin ajan kuluttua vaikutusvaltaa ja muodollista valtaa runsaasti. Tuskin nämä alkuvaiheen epäilevät ”asiantuntijat” ja niin sanotut rekrytointikonsultit edes itse muistavat joskus epäilleensä. Ja niinpä sama kuvio toistuu. Tai vaikka muistaisivatkin, siitä huolimatta sama toistuu.

Mistään ajankohtaisista valintatilanteista en sano nyt mitään. Tosin toisen puolueen osalta olen jo aikaisemmin blogissani jotakin veikannut, ennustaminen on liian hieno sana meikäläisen tapauksessa.

Politiikan johtopaikoille hyvä tausta mielestäni on, että henkilöllä on vankka kokemus esimerkiksi liike-elämän johtotehtävistä ja on halua ja kykyä oppia nopeasti uutta. Otetaan sama vähän laajemmin: Seuraavissa eduskuntavaaleissa, ja muuten nyt jo näissä eurovaaleissa, on virkistävää äänestää jotakin sellaista henkilöä jolla on ihan oikean tuntuinen ammattinimike. Sellainen ammatti kuin ammatit nykyään ovat kuten vaikka it-asiantuntija, myyntipäällikkö, markkinointijohtaja tai jonkin alan yrittäjä tai mitä vaan vastaavia. Eikä tarvitse myöskään olla koko ajan jutskaamassa jotakin kovaan ääneen.

Lue myös blogin muita kirjoituksia, lue vaikka koko blogi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti