maanantai 12. toukokuuta 2014

Haluan ennallistaa asuinkaupunkini kieli poskessa

On aivan karmeata, kun tämä kaupunki jossa olen pari vuotta asunut on päästetty aikanaan teollistumaan voimakkaasti ja kasvamaan. Sen seurauksena tänne on syntynyt myöhemmin myös monipuolista liiketoimintaa. Liikenne valitettavasti on kasvanut niin ikään voimakkaasti. Ja hirveintä on, että tänne ruvettiin rakentamaan kerrostaloja. Niinpä viimeistään nyt päättäjien pitää ryhtyä ennallistamaan tätä kaupunkia niin varhaiselle tasolle kuin suinkin mahdollista. Ensimmäisiä pikku toimenpiteitä tähän suuntaan paremman puutteessa olisivat, että rautatieasema ja rata, linja-autoista puhumattakaan, ja kaikki vähänkin liikenteeseen viittaava piilotetaan maan alle pois minun silmistäni. Muutenkin kaikkeen ihmisen kädenjälkeen on syytä suhtautua hyvin kriittisesti.

Edellä oleva on tietysti täyttä huuhaata. En halua tuohon suuntaan pienimmässäkään määrin. Päin vastoin olen tullut sille kannalle, että kaupunkilaisten äänen kuuntelemisessa kannattaa olla kyllä erittäin maltillinen. Mielestäni paradoksi onkin siinä, että kansalaisilta voi aivan hyvin kysyä kantaa EU:hun, euroon, Natoon ja sen kokoluokan asioihin, mutta esimerkiksi paikalliseen rakentamiseen ja suunnitteluun ei pidä kysellä asukkailta kovinkaan ohjeellisia neuvoja, ellei haluta että kaupungista tulee pelkkä vaatimaton luontomatkailukohde.

Lue myös blogin muita kirjoituksia, lue vaikka koko blogi!

1 kommentti:

  1. Luulin, että tämä kiistely luonto vastaan ihmisen kädenjälki olisi jo vaimentunut. Mutta tänäänpä oli mielipidekirjoitus, jossa valitettiin sitä kun kuulemma on tehty väärin ja unohdettu teollisuutta edeltävä historia Kankaan alueen suunnittelussa. En lukenut kokonaan tuota mielipidekirjoitusta, riitti kun pääajatus selvisi. Olenkohan jotenkin asenteellinen? Ajattelinpahan vaan, että no ilmeisesti asiassa ei ole käynyt niin huonosti kuin olisi voinut. Kannatan siis vahvasti eri suuntaa kuin tuo mielipidekirjoittaja.

    VastaaPoista