Sanomalehti Keskisuomalainen (2.11.2012) uutisoi (siinä teki hyvin), että Ylämyllyjärvellä (Jyväskylää) vastustetaan mielenterveyskuntoutujien asuinyksikköä adressilla, joka toimitetaan kaupunkirakennelautakunnalle.
Keskisuomalaisen uutisessa kerrotaan, että adressin allekirjoittaneiden mielestä mielenterveyskuntoutujien asuinyksikkö ei sovellu alueelle, joka on suunniteltu ja rakennettu pientaloalueeksi. Lisäksi asukkaiden mukaan on ollut yleinen käsitys, että asuinyksikölle haettu (rakentajan lupahakemus vireillä) tontti on kaavoitettu sen tyyppiseen toimintaan (”avoin toiminta”) kuin esimerkiksi päiväkoti. Niinpä heidän mielestään alueelle talojaan rakentavat ovat tulleet harhaanjohdetuiksi.
Kuten edellä olevasta (uutisreferoinnistani) on hoksattavissa, esimerkiksi päiväkoti kävisi mutta mielenterveyskuntoutujien asuinyksikkö ei. Ihan vain välihuomautuksena totean, että myös päiväkoteja on kuulemma vastustettu ainakin jossakin ainakin 1980-luvulla.
Oletetaan nyt ylämyllyjärveläisten perustelujen mukaisesti, että yleisen käsityksen mukaan tontti on kaavoitettu avoimelle toiminnalle kuten esimerkiksi päiväkodille. Mikä siinä nyt sitten asukkaiden mielestä mättää, että tontille onkin ehkä tulossa mielenterveyskuntoutujien asuinyksikkö eikä tämä päiväkoti esimerkiksi? Entä jos siihen oltaisiinkin tekemässä viihtyisää puistoa? Tuntuisiko silloin, että teitä ylämyllyjärveläsiä olisi johdettu harhaan alun perin? Mikä olisi sellainen rakennelma tuolla tontilla, jonka te iloisesti hyväksyisitte siihen päiväkodin sijaan ja mikä juuri siitä tekisi hyväksyttävän verrattuna mielenterveyskuntoutujien asuinyksikköön? Mitkä muut tontinkäyttöhankkeet kuin asuinyksikkö olisivat sellaisia, joiden kohdalla te ylämyllyjärveläiset reagoisitte samoin kuin asuinyksikön kohdalla? Eli mikä tässä varsinaisesti kiikastaa?
Vielä ovat varmaan hyvässä muistissa menneiden kuntavaalien vaalimainokset, joissa puhuttiin suureen ääneen mutta lämpimästi hyvistä teoista tasa-arvoisten syrjäytymättömien ihmisten kylissä lähipalveluiden, lähiruoan ja lähimmäisten läheisyydessä toisistamme välittäen monimuotoisesti ilman syrjintää.
Voisitteko te adressin allekirjoittaneet siellä Ylämyllyjärvellä luoda facebookiin sivun adressihankkeenne ympärille? Eikö se olisi hyvä keino hankkia asiallenne ”suuren yleisön” tuki. Se toisi lisäymmärrystä tähän juttuun.
Olen jyväskyläläinen, ja varmaan siksikin minua kiinnostaa millainen ”yhteisö” tästä kaupungista on tulossa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti