tiistai 12. maaliskuuta 2013

Uusi Suomi Yritysblogit, poikkeuksellisesti luin

Luen silloin tällöin verkkolehti Uuden Suomen Yritysblogit-osiota. Siinä vaikkapa finanssialan yrityksen edustaja saattaa kirjoittaa yrityksen toimialaan liittyvästä aiheesta. Tällainen aihe voi olla muun muassa kiinteistösijoittaminen. Tämä on vain yksi esimerkki.

Useimmiten ohitan tuon Yritysblogit-osion. Suhtaudun näihin kumppanuusblogeihin ja vastaaviin hiukan marginaalisena sisältötyyppinä. Mutta tämä on vain oma mielipiteeni, tuskin kenenkään muun. Toisaalta mikäänhän ei estäisi ”yritysblogeja” ja ”kumppanuusblogeja” olemasta hyvin kiinnostavia ja sisältörikkaita.

Kuitenkin kun nämä kumppanuusbloggaajat ovat alansa tuntijoita, välillä piipahdan lukemassa heidän tuotoksiaan toiveikkain mielin. Niinpä nytkin luin Uuden Suomen Yritysblogit-osiosta kirjoituksen nimeltä: ”Kiinteistöistä tuottoa pörssistä”. Aiheena on se, kun esimerkiksi yksityishenkilö voi tavallaan olla kiinteistösijoittaja välikäden kautta, sijoittamalla rahaansa sijoitusyhtiöön joka sijoittaa kiinteistöihin. Lisäksihän on olemassa myös rahastoja, jotka ovat erikoistuneet kiinteistösijoituksiin.

Olen suhtautunut näihin uusiin kiinteistösijoitusmuotoihin hyvin epäröiden. En ole niistä lainkaan innostunut. En näe niissä kummoistakaan ideaa, mutta sinähän saatat nähdä ja hyvä niin. Ainoana ideana voin kuvitella sen, että sijoitusyhtiölle tai rahastoyhtiölle itselleen tämä saattaa olla hyvä uudenlainen liiketoimintamuoto. Saahan sillä houkuteltua sellaisia kiinteistösijoittamisesta kiinnostuneita asiakkaita, jotka sijoittavat mieluummin tällaisen yhtiön kautta kuin suoraan asuntoihin tai kiinteistöihin.

Tuossa Uuden Suomen tämänkertaisessa yrityspostauksessa pohditaan siis kiinteistösijoittamista pörssin kautta ja kyseisen sijoittamisen tuotto-odotuksia. Juttu kannatti todella lukea. Tässä kävi niin kuin joskus ennenkin näitä vastaavia blogimerkintäjä lukiessa. Kirjoituksen perässä seuraa nimittäin kommentti, joka on jälleen uskomattoman hyvä valistuspläjäys. Tällä kertaa valistuspläjäys kiinteistösijoittamisesta. Siinä esitetään kiinteistösijoittamisen kannattavuuteen vaikuttavat seikat selkeästi ja monelta puolelta. Siitä pitää antaa suuri kiitos kyseiselle kommentoijalle (”komme” taisi olla tuo nimimerkki).

Vaikka esimerkiksi asuntosijoittaminen ei olisi itselle edes ajankohtainen asia (kuten minulle ei ole), jo pelkästään yleistiedon kannalta tuollainen kommentti on kultaakin arvokkaampi. Onneksi näitä vapaaehtoisia asiantuntevia kommentoijia riittää aina vaan.

Kyseinen yritysbloggaus kommentteineen kannattaa todella lukea. Se löytyy linkistä tästä: http://blogi.sijoitustalous.fi/2911/kiinteistoista-tuottoa-porssista/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti