tiistai 18. joulukuuta 2012

Blogilistalla tämän blogin kohdalla ilmoitus 403 Forbidden nginx

Blogini on listattuna blogilista.fi-sivustolla. Eilen tai toissapäivänä huomasin yllättävän piirteen, kun klikkasin Blogilistalla oman blogini kohdalta ”Lisätietoa”-kohtaa. Tuli ilmoitus ”403 Forbidden” ja alemmaksi sana ”nginx”.

Ongelma jatkuu. Ensiksi yritin googlella löytää, mitä tällaisesta ilmoituksesta puhutaan. Tietysti luin sitä ennen Blogilistan omat ohjeet ja yritin selvittää, olenko voinut tehdä jotakin väärin. Kovan työn lopputulos oli, että enpä tullut paljonkaan viisaammaksi. Kuitenkin yksi pääajatukseni oli tässä vaiheessa, että 403 Forbidden nginx voisi liittyä blogini suojauksiin. Mutta ei se siitäkään voinut johtua. Blogini on julkinen ja näkyy googlessa ok. En ole siis vahingossa tehnyt suojaukseen tai muuhunkaan liittyviä asetusmuutoksia.

Mielenkiintoista oli, että vaikka en päässyt blogilista.fi-sivustolla blogini kohdalla ”Lisätietoa”-toimintoon, pääsin viereiseen ”Muokkaa blogia”-toimintoon. Ajattelin, että tämäpäs hauskaa, kun voin muokata blogini blogilista-tietoja mutta en voi katsoa blogini tilastotietoja enkä suorittaa päivitystarkistusta. No eipä se blogin tietojen muokkaus onnistunutkaan. Nimittäin muokkauksen tallentamisyritys johti samaan ilmoitukseen 403 Forbidden nginx.

Toki olen lähettänyt ongelmasta tiedustelun Blogilistan sähköpostiosoitteeseen, joka mahdollisesti on aktiivisessa käytössä.

Jossakin vaiheessa hiukan sattumaltakin aloin saada ahaa-elämystä sen suhteen, mihin tuo 403 Forbidden nginx-ilmoitus saattaisi juuri tässä tapauksessa liittyä. Olen edennyt kokeiluissani ja se, mihin tämä ongelma näyttää liittyvän, on kyllä lievästi sanottuna uskomaton juttu. En tietystikään voi ”piirrettä” korjata, mutta minulla on ainakin mielikuva siitä, mihin tämä ”piirre” pintapuolisesti tarkasteltuna näyttää liittyvän. Tai no okei, varmaan voisinkin tehdä blogiini erään muutoksen, jolla ongelma ilmeisesti ratkeaisi, mutta kyseistä muutosta en todellakaan aio tehdä milloinkaan. Sillä aiheuttaisin hirveästi sekaannusta ja ties mitä ongelmia blogini löytymisen ja sen seuraamisen kannalta.

Tämän ongelman kanssa näin laajamittainen pähkäily ei ole minun tehtäväni. Enkä toisaalta tässä vaiheessa voi asialle muuta tehdäkään kuin ihmetellä ehkäpä mediaa ja sen ehkä julkilausumattomia ja mielivaltaisesti muuttuvia käsittämättömiä kirjainyhdistelmäsääntöjä. Sen sanon, että erikoisimmallakaan mielikuvituksella ja kaksimielisyydellä blogistani ei löydy hyvien tapojen vastaista sisältöä tai nimeämiskäytäntöä. Olen lukenut ja noudattanut tarkkaan muun muassa Bloggerin sääntöjä. On myös mahdoton kuvitella, mitä sääntöä olisin voinut rikkoa blogilista.fi-sivuston suhteen. Oman blogini aiheet liittyvät politiikkaan, yhteiskuntaan, talouteen, mediaan ja muun muassa markkinoihin ja markkinointiin, ja sillä selvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti