tiistai 4. joulukuuta 2012

Keskusta haluaa pois periferiasta ytimiin

Nyt keskustan piiristä ehdotellaan kaikkien puolueiden hallitusta. Kylläpä on kova hinku hallitukseen sillä suunnalla. Tätähän ehdotetaan patenttiratkaisuna aina, kun on oikein vaikeaa. Se on sitä suomalaista höpsöilyä, että vaikeina aikoina on löydettävä konsensus. Tällainen näkemys vain osoittaa, että niin sanottuina helppoina aikoina eduskunta- ja hallitustyöskentelyn sopii olla muka suunsoittoa ja keskustelukerhoa ja vain vaikeina aikoina todellista politiikantekoa. Ei kukaan ole kieltänyt esimerkiksi keskustaa ja vaikkapa Suomenmaata olemasta äärimmäisen rakentava myös oppositioasemasta, jos kerran on vaikeat ajat.

Nyt oli keskustan vuoro olla blogini aiheena. Jonakin toisena päivänä kehun vähintään yhtä paljon demareita ja kokoomusta. Perussuomalaisten kehumiseen meikäläisen ei tarvitse vaivautua, kun siitä puhutaan muutenkin enemmän kuin muista yhteensä. Siinä ne puolueet taisivat sitten ollakin.

Käytin tuossa alussa hämärää ilmaisua ”keskustan piiristä”, kun halusin välttää vaikutelmaa että menisin henkilöön. Minulle on melko sama, kuka näitä ehdotelmia sieltä tarjoilee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti