tiistai 4. joulukuuta 2012

Tiedonsaanti ei ole kiinni alv:n tasosta vaan median tasosta

Marraskuisen uutisen mukaan graafisen alan ammattiliitot vaativat kovaan ääneen (oma tulkintani tuosta äänenkäytöstä), että media-alan irtisanomiset on lopetettava ja irtisanomisten sijaan on investoitava. Liitot väittävät, että alalla menee olosuhteisiin nähden edelleen hyvin. Niinpä ne vaativat mediayhtiöiden omistajilta nyt pitkämielisyyttä.

Liitot ovat ottaneet vaatimislinjan kaikkia osapuolia kohtaan. Ei riitä, että ne tyytyisivät esittämään vaatimuksiaan vain mediataloille ja niiden omistajille, vaan myös valtio saa osansa määräilylinjasta. Liitot nimittäin vaativat, että lehtitilauksille säädetty arvonlisävero on poistettava mahdollisimman pikaisesti. Toki liitoilla on lupa vaatia vaikka kuinka kovaäänisesti. Sitä ei voi niiltä kieltää, mutta tyyli ja asenne tuntuvat hyvin oudoilta.

Lopuksi liitot heittävät vaatimustensa tueksi sen perinteisen nyyhkyfraasin, että kaikille suomalaisille on taattava tasaveroinen mahdollisuus moniarvoiseen tiedonsaantiin. Tämä viimeistään paljastaa, että liitot eivät välitä siitä ikävästä seikasta, että media-alan verohuojennus johtaa verojen kiristämiseen muilla aloilla. Jos median veroja pidetään matalina tai jopa poistetaan kuten liitot vaativat, ihmiset joutuvat maksamaan nykyistäkin kovempia veroja välttämättömyyshyödykkeistä kuten ruuasta. Ja näinhän tulee käymään joka tapauksessa.

Valitettavasti verotuksessakin asiat on pantava tärkeysjärjestykseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti