keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Iltalehden parhaat blogit +, kun taas eräät veroajatukset pitkä -

En viitsi blogata hallituksen tulevista alv-korotuksista enkä EK:n enkä SAK:n valtiontalouden tasapainotusnäkemyksistä, kun varsinkin ruoan alv-korotus ja toisaalta SAK:n kiinteistöverotyyppiset laajennukset ja korotukset saavat aikaan minussa hyvin kielteisen vastaanoton korrektisti sanoen. Niinpä pysyn henkilökohtaisissa asioissa. Käytännössä se tarkoittaa tällä kertaa niinkin arkaluontoista seikkaa kuin että mikä minun suhde on nykyään Iltalehden blogeihin, niihin siis joita vielä jokin aika sitten kirjoittivat sellaisetkin henkilöt kuin Kaarina Hazard ja Jyrki Lehtola.

Mitkäs niitä Iltalehden parhaita blogeja ovatkaan tällä hetkellä mielestäni? Toivottavasti muistan kaikki, joita olen viime aikoina lukenut. Perttu Hillman ainakin tulee mieleen hyvin helposti. Luen varmaan joka kerta Perttu Hillmania, kun häneltä ilmestyy uusi blogimerkintä. Myös Kalle Isokalliota luen, olen hänenkin bloggauksensa suurin piirtein joka kerta lukenut viime aikoina (viime aikoina on aika pitkä aika). Keitäs muita siellä on? Joko nyt pätkii. Pätkii vieläkin, vieläkin, vieläkin, no. Onpa vaikeaa, olen ihan varma, että siellä on vielä mielestäni merkittäviä kirjoittajia. No nyt, esimerkiksi Mikael Jungner. Itse asiassa Jungner taitaa olla sisällöllisesti kiinnostavin ja taattua tasoa pitävä bloggaaja. Hänellä on aina aivan oikeaa asiaa. Nyt hän kirjoitti Sarasvuon tv-ohjelman lopettamisesta. Vaikka en itse edes tullut katselleeksi Sarasvuon tv-ohjelmaa kun en ole tullut katselleeksi paljon muitakaan tv-ohjelmia (paitsi jos olen jossakin missä on kiinnostava tv-kanava auki), niin kuitenkin luin mielenkiinnolla Jungnerin kirjoitusta Sarasvuon ohjelman kohtalosta ja sen herättämistä ajatuksista. Pitäisiköhän minun nyt vaihtaa jo kappaletta.

Ketäs sitten muita? Ai niin, miksi en muuten meinannut edes Jungnerin blogia muistaa äsken? Kyse on siitä, että helpoiten muistan ne, jotka kirjoittavat taajimmin, kun taas harvemmin kirjoittavat saattavat tilapäisesti unohtua. Mutta jatketaan. Aarno Laitinen on tietysti näitä ehdottomasti parhaita kirjoittajia. Laitisen blogit luen myös suunnilleen aina. Niissä on myös sitä sisältöä ja taustaa, mistä tulee blogille painoa, kiinnostavuutta.

Lähinnä nämä nyt tulivat mieleen. Siis näitä luen. Sitten on sellaisia, joita ennen luin, mutta jotka ovat harventaneet kirjoittamistaan huomattavasti tai en vain muuten enää heitä juurikaan lue.

Mihinkähän järjestykseen näitä mainittuja blogeja laittaisi? Hillmanin kirjoitukset ovat olleet usein erityisen hyviä. Sen tarkemmin en yritäkään laittaa näitä mihinkään järjestykseen. Johan niitä kehuttiin.

Iltalehteenhän on ilmestynyt viime aikoina paljon uusia bloggaajia, tai siltä ainakin tuntuu. Ja tietysti on paljon myös entisiä. Mutta olen kangistunut kaavoihini enkä ole tainnut juurikaan lukea uudempien kirjoittajien juttuja. Ehkä aiheetkaan eivät usein nappaa, vai mikä siinä mahtaa olla syynä. En ole lukenut edes Hjallis Harkimon kirjoituksia, mikä on kyllä jo vähän kumma juttu itsestäkin.

Raporttini Iltalehden parhaista blogeista päättyi nyt tähän.

Lue myös blogin muita kirjoituksia, lue vaikka koko blogi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti