lauantai 22. maaliskuuta 2014

Kasvua ja työllisyyttä vaaditaan

Nyt pitää saada aikaan kasvua, sanotaan, ja jatketaan, että hallituksen pitää toteuttaa kasvua edistäviä toimia. Jopa erityisesti valtion pitäisi ryhtyä laajoihin investointeihin, kun enää kukaan muu ei ryhdy.

Kasvun kannalta korostetaan esimerkiksi uusiutuvan energian ja kotimaisen energian hyödyntämisen tärkeyttä etenkin työllisyyttä ajatellen. Niin ikään pidetään tällä hetkellä hyödyllisinä erilaisia rakennuskannan ja väylien kunnostustoimia. Nämä kaksi tässä nyt tulevat mieleen, mitä on kovasti painotettu.

Siihen, miten kasvutoimia rahoitettaisiin tosi paikan tullen, on ymmärtääkseni vastattu enimmäkseen kahdella tavalla. Toinen vastaus on ollut se, että velalla, ja toinen vastaus on ollut se että ei vastausta. Mutta itsehän en ole asiasta ketään haastatellut, joten pahoittelen hiukan jos olen ymmärtänyt ihan väärin.

Kasvua ja edellä mainittuja keinoja, myös nuo rahoituskeinot mukaan lukien, on korostettu niin paljon, että tässä on oikeastaan vain yksi mahdollisuus. Se on se, että pian alkaa näkyä lupaavia merkkejä sekä kasvusta että esimerkiksi runsaammasta määrästä uusiutuvaa ja kotimaista energiaa ja suuria kunnostustöitä.

Lue myös blogin muita ehdotuksia kirjoituksia, lue vaikka koko blogi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti