maanantai 31. maaliskuuta 2014

Liikenneministeri ja kulttuuri- ja urheiluministeri - se kävi nopeasti

Olin myöhässä ehdotukseni kanssa. Hallituspuolueiden puheenjohtajat ovat päässeet Yle Uutisten mukaan sopuun liikenneministerin ja kulttuuri- ja urheiluministerin tehtävien jaosta. Uusia ministereitä hallitukseen ei nimitetä vaan tehtävät jaetaan SDP:n ja kokoomuksen nykyisten ministereiden kesken.

Erittäin hyvää ratkaisussa on, että uusia ministereitä ei tule. Mutta tehtävien jaoksi olisin ehdottanut sellaista, että liikenneministerin tehtävät olisi ottanut joku vihreiden ministeri ja kulttuuri- ja urheiluministerin tehtävät olisivat menneet kokoomuksen ministerille tai ministereille.

Erittäin tärkeää olisi ollut tuo liikenneministerin tehtävien antaminen vihreiden ministerille, koska liikenne on yksi harvoista asioista, joissa vihreillä saisi olla mielestäni enemmän valtaa. Hallitustehtävistä se on tosin ainoa tehtäväkokonaisuus, jossa erityisesti vihreiden valta saa minulta kannatusta.

Kulttuuri- ja urheiluministerin tehtävien jakaminen kokoomuksen ministerille tai ministereille olisi voinut olla hyväksi, jos siten varsinkin kulttuuriin olisi saatu enemmän markkinaperusteisuutta. Juuri nyt olisi hyvä syy lisätä markkinaperusteisuutta, kun julkisessa taloudessa pitää leikata.

Liikenneministerin ja kulttuuri- ja urheiluministerin tehtävien hoitajilla on aika vähän kautta jäljellä, joten siinä mielessä toiveeni oli ylioptimistinen vaikutusten osalta.
.
Ylen uutinen tässä.

Lue myös blogin muita kirjoituksia, lue vaikka koko blogi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti