sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Keskustanuorten puheenjohtajan Antti Kurvisen ratkaisu pienituloisten roskaruokaongelmaan

Seuraavassa tulee esille vastenmielinen sosiaali-terveys-veropoliittinen ajattelu. Keskustanuorten puheenjohtaja Antti Kurvinen ottaa kantaa sinänsä asiallisesti terveyserojen lisääntymiseen ja toisaalta terveydenhuollon kustannusten jatkuvaan kasvamiseen (tässä). Mainittujen ongelmien vähentämiseksi Kurvinen esittää konkreettisena keinona ”roskaruoan” verotuksen korottamista. Valitettavasti veronkorotusajatuksen syvin olemus paljastuu hyvin vastenmielisellä tavalla Kurvisen seuraavassa toteamuksessa:

– Moni suomalainen aloitti kuntoilun ja diettaamisen kesälomien jälkeen ja hyvä niin, mutta ongelmat pahenevat varsinkin pienituloisilla.

Kurvinen tarkoittaa ilmeisesti, että roskaruoka-, lihomis- yms. ongelmat pahenevat varsinkin pienituloisilla. Tähän ongelmaan keskustanuorten puheenjohtaja haluaa nyt iskeä veroaseella, joka (tämä on oikeastaan turhaa toistoa) kohdistuu näihin pienituloisiin. Yksinkertaista eikö totta.

Suomeksi sanottuna Antti Kurvinen on havainnut nokkelan verotuksellisen markkinaraon. Se on se, että pienituloisiin on helppo iskeä verotuksellisin keinoin. Isketäänpä siis heihin kun heitähän tämä ongelmakin pääasiassa koskee.

Onko nyt keskustanuorten keskuudessa kaikki ajateltu ihan loppuun asti? Olisiko keskustanuorilla oikeasti rakentavia ideoita siihen, miten Suomessa vähennettäisiin pienituloisuutta. Sillähän tuo ongelma nimittäin ratkaistaisiin keskustanuorten ja Antti Kurvisen omastakin mielestä. Hehän puhuvat tässä juuri pienituloisuuteen liittyvästä ongelmasta ainakin omasta mielestään. Miksi keskustanuoret eivät siis seuraa loogisesti loppuun asti omaa ajatteluaan? Nythän he valitettavasti ovat ratkaisemassa pienituloisuuteen yhteydessä olevaa ongelmaa lisäämällä entisestään pienituloisuusongelmaa. Heidän veroinnovaationsa lisää pienituloisille ominaisen ”roskaruoka”-kulutuksen verotusta, mikä tekee pienituloisuudesta vielä pienituloisempaa. Tämähän on käsittämättömän nurinkurista touhua.

Tällaistako on politiikka?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti