keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Helsinki Vesala, harvoin tarjolla – sinne!

Tom Packalén on maininnut Hesarissa jotakin ”nolla-alueista”. Packalénin ideassa esimerkkinä ”nolla-alueesta” on kuulemma Vesala. Kysehän on Helsingin eräästä asuinalueesta. Esimerkiksi sinne sijoitettaisiin Packalénin idean mukaan "nollaihmisiä” kasvamaan. Tosin en ilmeisesti löytänyt sitä kohtaa, missä Packalén on ideansa esittänyt, vaan löysin sitäkin enemmän juttuja aiheesta ja keskustelua keskustelusta liittyen aiheeseen ja Packaléniin. No siinä ei ole mitään erikoista, sellaista keskustelu tuppaa olemaan. Mutta en yhtään myöskään yllättyisi, vaikka se olisi idean esittäjänkin tarkoitus, siis että kunhan keskustellaan ja mainitaan.

Mutta itseäni alkoi kiinnostaa, mitä käyty keskustelu mahdollisesti on aiheuttanut Vesalan asuntojen hintapyyntöihin, onko ilmaantunut alennusmerkintöjä valloilleen ryöpsähtäneen keskustelun seurauksena. Tai onko se edes vaikuttanut. Asuin itsekin Helsingissä melko kauan alueilla, joista erityisesti myöhempi on tällä hetkellä jo tavoittamattoman kallis mutta jota kuitenkin on vuosikymmenet katsottu vinoon ja siitä kaikenlaisia juttuja kerrottu. Kyllähän siellä varmaan tapahtuukin, tai tapahtui, niin taloissa kuin talojen ulkopuolellakin eli kaduilla, mutta so what, aina on tultu hyvin toimeen sosiaalisesti, merkityksessä yhteistoimintakyky ja ilmapiiri. Ja nyttemmin ilmeisesti muutenkin, sillä eihän tuonne tosiaan ihan kuka tahansa voi enää muuttaa. Raha asettaa reunaehtoja nääs. Helsingissä siis tuntuu olevan alueita, joista puhutaan kielteisessä sävyssä ja joihin toisaalta halutaan samanaikaisesti. Tämän olen pannut merkille jo ajat sitten.

Niin siis rupesin katsomaan Vesalan hintoja Etuovessa. Laitoin vain, että asunnot, ei muita hakurajoitteita. Eihän sieltä tullut muuta kuin yksi kerrostaloasunto ja pari rivi- ja omakotitaloa. Sitten piti oikein perusteellisemmin etsiä tietoa siitä, millainen paikka se Vesala oikein on, kun ei kukaan halua edes myydä kämppäänsä pois. Sellaista löytyi, että asuuhan siellä seitsemän ja puoli tuhatta ihmistä, on paljon pientaloja ja sittemmin rakennettuja kerrostaloja. Katsoin vielä, että olisiko sitten Vuokraovessa vuokratarjontaa kyseiseltä alueelta, mutta tulos oli vielä niukempi. Itse asiassa ei tainnut olla yhtään ainakaan Vesalan nimellä. Näin ollen voidaan todeta alan mainostermein että ”Helsinki Vesala, harvoin tarjolla”, joten sinne sitten heti kun tulee tilaisuus.

Lue myös blogin muita kirjoituksia, lue vaikka koko blogi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti