keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Keskustajohtoiset ”porvarihallitukset” ja peltipoliisit kritiikin kohteina

Demari.fi (Demokraatti) uutisoi näkyvästi: ”Peltipoliiseilla on valikoiva silmä - ex-kansanedustaja poistaisi valvontakamerat”.

Olisivatkohan nyt myös peltipoliisit siirtymässä opposition puolelle tai ainakin demareita vastaan. Jutussa kolme Sdp:tä edustavaa henkilöä kritisoi peltipoliisien valikoivaa huomiokykyä, ja yksi heistä siksi jopa poistaisi peltipoliisit. Perusteluna poistolle on muun muassa, että peltipoliisi tunnistaa vain ylinopeuden eikä esimerkiksi kuljettajan tai kulkuneuvon heikkoa tilaa. Jutusta ei käy ilmi, onko tuossa perustelussa takana ajatus että peltipoliisivalvonta luo tällä tavalla epätasa-arvoa liikenteen vaarantajien keskuuteen. Mutta en rupea spekuloimaan tätä asiaa sen kummemmin, sillä enhän minäkään pysty arvaamaan demareiden kulloisiakin ajatuskulkuja vaan joudun tyytymään siihen mitä he selvästi ääneen sanovat. Olen siinä suhteessa enintään kuin peltipoliisi.

Kyllähän jutussa todetaan aiheellisesti myös se olennainen, että myös moottoripyörän etuosaan pitäisi saada rekisterikilpi. Se tulee esille jo jutun alussa.

On Demarissa myös toinen mielenkiintoinen artikkeli (toki varmaan useampikin), itse asiassa pääkirjoitus. Siinä ollaan sitä mieltä, että nykyisen hallituksen arvostelu on kovin historiatonta. Ajattelin, että kuinka kaukaa historiasta tässä lähdetäänkään liikkeelle. Tuli sellainen ennakko-odotus, että nyt kuuluu taas Sdp:n piiristä opettavaista jyrinää siitä miten populistista, näköalatonta ja ennen kaikkea älyllisesti epärehellistä (toista tämä monta kertaa jämäkästi) tämänhetkinen keskustelu on. Mutta onneksi kirjoitus ei ollutkaan aivan noin perinpohjainen ja tuomitseva. Tiivistäisin omin sanoin sen sanoman niin, että 90-luvun syvimmän laman jäljiltä näihin päiviin asti demarit ovat epäonnekseen joutuneet toistuvasti nostamaan Suomen jaloilleen keskustajohtoisen porvarihallituksen jäljiltä. Tulikohan tuohon nyt kaikki tarvittavat määreet, toivottavasti.

Pääkirjoituksen pohjalta voisi antaa vaikka seuraavan vinkin: Jos demarit olisivat muodostamassa keskustan kanssa pääpuolueina seuraavaa hallitusta, demareiden kannattanee lähteä siihen vain pääministeripuolueena, jotta ei jälkeenpäin tarvitse syyttää keskustajohtoista hallitusta.

Demarin jutut tässä, ensin peltipoliisijuttu:
http://www.demari.fi/politiikka/uutiset/12475-peltipoliiseilla-on-valikoiva-silma-ex-kansanedustaja-poistaisi-valvontakamerat

Sitten ”kovin historiatonta” –pääkirjoitus:
http://www.demari.fi/politiikka/paakirjoitukset/12483-hallituksen-arvostelu-on-kovin-historiatonta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti