maanantai 27. toukokuuta 2013

Onneksi on olemassa hallituspuolue vihreät

Politiikassa näyttää olevan puheenaiheenvaihdosvaihe. Onneksi kuitenkin Kreikan vakuudet pysyvät listalla tiiviisti. Sote-keskustelu puolestaan on hiukan laantunut, ja täysin lopahtanut on keskustelu äänestäjien tai ainakin merkittävien yksittäiskannattajien muuttoliikkeestä. Tuo on muuten tosi kiinnostava aihe, ja itse ainakin aion seurata tarkasti miten puolueiden politiikka ja periaatteet kääntyvät.

Kreikan vakuudet kyllä ihmetyttävät. Miksi oikein tekemällä ja suurella vaivalla on tehty mahdollisimman monimutkaiset sopimukset? Miksi suurella vaivalla tai ainakin tarkistamatta asian oikeellisuutta etukäteen on salattu niin paljon kuin on salattu? Mitä tahoa tämä auttoi ja miten? Tai miten sen haluttiin auttavan, sillä ihmettelen jos se jotakin auttoi.

Sitten on herännyt vielä sellainenkin kysymys, että kuinka alas puolueet haluavat kannatuksensa laskevan ennen seuraavia vaaleja. Eivät ehkä aivan kaikki, ja kaikkihan eivät voi menestyä edes siinä kisassa. Kaksi sataahan pitää saada täyteen joka tapauksessa.

Pakko sanoa, että jopa hallituspuolue vihreät tuntuu tällä hetkellä melkein raikkaalta vaihtoehdolta, kun sen taholta tulee ajoittain kriittisiä mainintoja hallituksen työskentelystä. Tämä koskenee tosin vain yksityiskohtia, sillä kokonaisuutena hallituspuolue vihreät on luultavasti tyytyväinen hallituksen politiikkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti