lauantai 18. toukokuuta 2013

Peruspalveluministeri ja kuntaministeri, hyvä Jyväskylä!

Nythän todellakin kunta- ja peruspalveluministeriydet ovat jyväskyläläisillä. Eiköhän siitä löydy yhteistyökykyä ja -kokemusta kunta- ja sote-uudistuksen läpiviemiseen. Jyväskyläläisyyssynergia ei ollut tosin varsinaisesti oma oivallukseni, vaan ainakin Keskisuomalainen seikan ottaa esille. Tai siis Keskisuomalainen puhuu nimenomaan keskisuomalaisuudesta. Keskisuomalaisuus-näkökulma on varmaankin lehdeltä tarkoin harkittua ja pidäteltyä kokonaisvaltaisuutta. Minä sen sijaan vedän kotiinpäin oikein urheiluhengessä ja korostan Jyväskylää. Se on sitä lähiajattelua eikös ookkin.

Parin päivän aikana keskustelu onkin siirtynyt sote-valituksesta sen päivittelemiseen, mitä demareiden ei pitäisi tehdä ja mitä niiden sen sijaan pitäisi tehdä. Vai oliko se toisinpäin? Asialla ovat enimmäkseen muut kuin demarit. Tässä alkaa olla meikäläisellä jo tulkintavaikeuksia.

Varmuuden vuoksi edelleen muistutan, että en ole Sdp:n kannattaja. Sdp:n pitäisi muuttua enemmän kuin perusteellisesti, ennen kuin minusta sen kannattaja voisi tulla. Käytännössä edellytys olisi, että puolueessa melkein kaikki muu kuin nimi muuttuisi. Tai siis eihän sillä nimellä ole väliä. Saa muuttua tai pysyä, ihan sama. Aina muuten epäilyttävät nuo imagon- ja nimenvaihdosyritykset. Ovat niin keinotekoisia, että.

En tosin ole minkään muunkaan puolueen niin sanottu kannattaja. Oikeastaan jokaisen puolueen suhteen ongelma on periaatteessa sama omalta osaltani kuin Sdp:n suhteen, vaikka vivahde-eroja tässä suhteessa onkin. Nyt on paras vain seurata tilannetta. jos kerran puolueiden väliset kannattajakuntasiirtymät voimistuvat kuten jotkut väittävät (vai onko pelkkää puhetta). En halua sitoutua tuntemattomaan nääs. Antaa kannattajienvaihtopäivien (pitkitettyjen sellaisten) mennä ensin ohi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti